Educació

Robots didàctics de creació olotina per a primària

Els crearà l'institut La Garrotxa d'Olot, que ha estat becat en el marc d'un projecte a partir de la impressió 3D

El centre olotí hi participa juntament amb deu instituts més d'arreu de l'Estat

La construcció amb impressores 3D de robots didàctics per a alumnes de primària i de robots rastrejadors és l'aportació de l'institut La Garrotxa d'Olot al projecte Gutenberg 3D, que comparteix amb deu centres de secundària més d'arreu de l'Estat espanyol. Aquest projecte ha obtingut la major puntuació de tots els que hi han participat i ha estat premiat per la secretaria d'Educació amb una ajuda de 150.000 euros. L'institut olotí, a més, col·laborarà amb alguns dels projectes dels altres instituts participants, com ara la creació de pròtesis amb impressores 3D destinades a persones de països on no tenen facilitats d'accés al sistema sanitari o en la creació d'una aplicació per a telèfon mòbil per a la videovigilància del treball d'una impressora 3D.

El coordinador d'aquest projecte al centre olotí, Toni Moreno, ha remarcat que el projecte, a part dels beneficis del treball en xarxa que comporta, fomenta la col·laboració a dins de l'institut. En concret, hi participen estudiants dels cicles formatius d'automatització i robòtica i els de disseny i programació de la producció per emmotllamen de plàstics i metalls. El director del centre, Albert Bramon, ha remarcat la importància de la reflexió que el projecte generarà sobre les noves tecnologies i l'educació.

De fet, el projecte Gutenberg 3D té per objectiu que els alumnes millorin el seu aprenentatge amb el tractament multidisciplinari. Amb la utilització de les impressores 3D com a eix vertebrador de totes les propostes, aquest projecte aprofundeix en la implantació d'aquestes impressores en l'entorn educatiu i en l'aplicació de les TIC en la millora de l'aprenentatge, i fomenta el treball en xarxa entre els centres participants.

Els temes que serviran de base per al desenvolupament de totes les experiències són la impressió 3D, les targetes de comunicacions i la targeta de control. El 7 de maig es trobaran tots per posar en comú la feina feta.

LA XIFRA

11
centres de secundària
d'arreu de l'Estat espanyol participen en el projecte Gutenberg 3D.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia