cultura

Sant Quintí de Mediona, centre de la cultura popular

Del 9 al 12 de juliol aquesta població del Penedès serà la seu del II Campus Joan Amades de la Cultura Popular i Tradicional del Penedès

Es vol convertir en una referència a tot el país

Per segon any consecutiu Sant Quintí de Mediona serà la seu, entre el 9 i el 12 de juliol, del Campus Joan Amades de la Cultura Popular i Tradicional del Penedès. A través de la música, els balls i la gastronomia, els participants podran descobrir l'essència dels costums, les tradicions i les celebracions de la cultura catalana, segons va explicar a aquest diari el gestor cultural d'aquest campus i folklorista vilanoví, Bienve Moya. “No hi ha festa sense menjar, ni música ni cant.”

Al matí s'han programat tallers més teòrics sobre la música o els balls, mentre que a les tardes n'hi haurà de pràctics com ara maquillatge teatral, manipulació i confecció de titelles o creació d'un castell de focs barroc. Tot això anirà acompanyat de la música del grup Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Quatre músics d'aquest grup, entre taller i taller i i als vespres, mostraran les tècniques de la jota i d'altres cants improvisats. El grup actuarà dissabte a la nit.

El divendres 10 de juliol està previst un sopar de la Fundació Alícia, de Ferran Adrià, que recrearà les receptes típiques de Catalunya i recollides en el Costumari català, del folklorista Joan Amades –enguany fa 125 anys del seu naixement–. Durant la jornada tindrà lloc la Quintinada, amb la participació de diverses colles de diables. Per commemorar els 125 anys del naixement de Joan Amades, hi ha programades dues xerrades, dijous i diumenge, sobre la figura de l'etnòleg i folklorista.

L'alcalde de Sant Quintí de Mediona, Ramon Creixell, explica que la intenció és que el campus sigui l'hereu del FestCat de Llívia, que es va celebrar durant setze anys i va tancar les portes el 2013. Just un any després, el 2014, va néixer el campus d'aquesta vila. “Amb tota modèstia, creiem que servim el país en aportar tota aquesta reflexió i coneixement sobre la festa”, argumenta l'alcalde, que sosté que per als amants de la tradició i la cultura catalana el campus “és una cita indispensable”.

125 anys del naixement de Joan Amades

Enguany fa 125 anys que va néixer el folklorista Joan Amades, autor del Costumari català, on es recullen les tradicions, celebracions i gastronomia de Catalunya. El tinent d'alcalde de Sant Quintí de Mediona, Pol Pagès, va destacar ahir la relació d'Amades amb aquesta vila, ja que es va casar amb Enriqueta Mallofré, nascuda en aquesta localitat. Per aquest motiu, va passar llargues temporades a Sant Quintí de Mediona, que va ser un dels seus llocs d'inspiració, explica Pagès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia