Societat

“I aquesta targeta ja em serveix?”

Famílies senceres i molts jubilats van aprofitar que ahir era festiu per estrenar gratis l'L9

L'emoció compartida pel fet de viure un dia històric no va amagar la confusió i les crítiques pel tipus i el preu del bitllet

Des de la Torrassa fins a l'aeroport es triga 25 minuts, i 6 minuts més des de Zona Universitària

A l'accés a la línia 9 des de
la Torrassa hi havia ahir a la tarda fins a quatre empleats de TMB repartint bitllets gratis per anar a l'aeroport i responent preguntes. “Així, la T-10 no funciona? Encara que sigui de dues zones?” “No. Ni la T-10 ni el bitllet senzill. Per anar fins a l'aeroport, cal comprar aquest bitllet que avui regalem.” El batejat
ja com a “bitllet aeroport”, i que és fàcilment identificable perquè porta un avió dibuixat, val 4,5 euros. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) en va aprovar la implantació el desembre passat, però la confusió que va generar ahir confirma que calen moltes més campanyes publicitàries. “El que no s'entén és que sigui tan car...”, deia Alberto Martínez, de Collblanc, que ahir no es va voler perdre la inauguració del nou servei. “Quan obrin la resta del ramal ja podré anar fins i tot a la feina en tren”, afegia.

Més enllà de la confusió i les crítiques al voltant del bitllet especial, que van provocar fins i tot que algunes persones que havien arribat a la terminal 1 amb una T-10 haguessin de comprar allà mateix el bitllet especial per poder entrar a l'aeroport, l'estrena de l'L-9 va ser una festa, sobretot per als veïns dels barris més propers a les parades, que fa anys que esperen aquesta infraestructura. “Jo sóc del barri de la Florida i els meus pares viuen a la Torrassa. Després
de tants anys, els meus fills i jo hem vingut a celebrar-ho”, comentava Rubén Cabrera, que treballa al 061 i que en el seu temps lliure es dedica a fotografiar avions.

Des de la Torrassa fins a l'aeroport es triga 25 minuts, i 6 minuts més si el metro s'agafa a Zona Universitària. En Ricard treballa al Consorci de la Zona Franca i va decidir aprofitar que ahir era festiu per anar fins a la parada del Parc Logístic. L'acompanyaven la Maria i la Mireia, les seves dues filles. “Jo vinc d'Urgell i normalment trigo més de mitja hora a arribar-hi. Volia comprovar si en metro és més ràpid i crec que potser una mica sí, però, a banda de l'aeroport, també és important que hi hagi parades a Mercabarna, la Fira i Mas Blau, on anirà Amazon.”

Maria Sánchez, de 70 anys, va anar a fer una mica de turisme amb una amiga. Anaven perdudes, però contentes. “Han dit per la tele que podíem venir a visitar la línia. Anem i tornem fins a l'aeroport i així aprenem el camí per si ens animem a viatjar”, deia fent broma. La Teresa i el seu marit, l'Albert, s'ho van agafar amb més calma i van parar en estacions com la de Fira. “Val molt la pena, és una estació molt maca”, indicava ella. Entre els incidents, destaca el d'un grup de persones que van esperar durant mitja hora en una andana operativa. Fins que els van venir a buscar i els van explicar que algú havia obert la porta per error.

Els vagons del metro anaven mig plens. També de tornada. Portaven viatgers –pocs– que no sabien que era el primer dia de la línia. Com Francisco Martín, que acabava d'arribar d'Almeria. “Visc a Vall d'Hebron i el metro em deixa a la porta de casa.” A l'aeroport no regalaven bitllets. Però les preguntes dels usuaris continuaven sent les mateixes... “Així, doncs, aquesta targeta ja em serveix?”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia