Societat

Rull vol que Adif auditi la xarxa de rodalies

El conseller va acusar l'entitat de viure en un descontrol absolut

Demanarà saber “les limitacions concretes de velocitat de la xarxa catalana per poder-les revertir”

La Generalitat vol saber detalls concrets de l'estat de la xarxa ferroviària per actuar contra les incidències que, de manera recurrent, afecten el servei de rodalies. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar ahir des del Parlament que demanaran a Adif que elabori una auditoria exhaustiva de l'estat de la xarxa de rodalies: “Sobre talussos, neteja de marge de vies, tancaments perimetrals, manteniment d'estacions i de la xarxa elèctrica, accessibilitat a les estacions i condicions de seguretat.”

Rull va afirmar que a l'entorn d'Adif hi ha un àmbit de “descontrol absolut” i que ni tan sols el govern espanyol té informacions concretes sobre la gestió que està fent aquesta empresa estatal. L'auditoria hauria de servir, entre altres coses, per “revertir” les limitacions concretes de velocitat que fixa Adif “unilateralment”.

“Volem que es posi al dia la xarxa i saber el seu estat”, va dir ahir i hi va afegir que demanaran saber “les limitacions concretes de velocitat de la xarxa catalana per poder-les revertir.”

Petició antiga

La petició no és nova. Ja el 2011, l'aleshores conseller del sector, Lluís Recoder, va recordar a Adif que li havia demanat una auditoria sobre la xarxa de rodalies i regionals de Catalunya “i encara no li havia fet arribar”. El conseller deia aleshores estar “impacient” perquè l'estat de la xarxa de Renfe a Catalunya “no és la xarxa que necessita un país desenvolupat del segle XXI”.

Josep Rull va lamentar ahir l'estat del servei de rodalies i s'hi va referir com “l'últim gran servei massiu que gestiona l'Estat a Catalunya”. En tot cas, el conseller va anar més enllà i va afirmar que els problemes que es repeteixen en aquesta xarxa són un motiu més per independitzar-se.

LA FRASE

Volem que es posi al dia la xarxa i saber el seu estat
Josep Rull
conseller de territori i sostenibilitat

Reforços per al congrés del mòbil

Més R2 i TAV

Amb motiu del Congrés Mundial del Mòbil, que començarà dilluns vinent, Renfe reforçarà, entre el 20 i el 28 de febrer, la línia de rodalies R2 nord, que connecta Barcelona amb l'aeroport, amb 4.000 places diàries més. D'altra banda, durant els quatre dies que dura el congrés, s'augmentarà el servei del TAV entre Madrid i Barcelona amb 5.500 places addicionals, la qual cosa suposa un increment del 6,1% sobre l'oferta habitual.

T10 per a l'L9

L'associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) va demanar mitjançant un comunicat la validesa de la T10 per utilitzar la línia 9 sud del metro, que connecta Barcelona amb l'aeroport i va ser inaugurada el 12 de febrer passat. L'agrupació, que també demana augmentar el servei de rodalies al Prat, considera que la nova línia “no serà una alternativa atractiva” perquè té un preu (4,50 euros) massa alt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia