Societat

La plantilla decideix avui si el metro fa la vaga del MWC

TMB ha presentat una “proposta de màxims” amb una pujada salarial de l'1%

L'assemblea de treballadors tria avui si l'accepta i si manté les mobilitzacions convocades per la setmana vinent

Després de les dues sessions maratonianes de negociacions mantingudes ahir i dimarts entre els representants dels treballadors i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb la mediació de la Generalitat, avui serà l'assemblea de treballadors la que decidirà si desconvoca o no les vagues previstes per dilluns i dimecres de la setmana vinent, és a dir, coincidint amb el Congrés Mundial del Mòbil, que se celebrarà a la capital catalana del 22 al 24 de febrer.

El que hi havia sobre la taula en el moment de tancar aquesta edició no era ni tan sols un preacord, però sí “una proposta de màxims” de TMB, segons la terminologia que ahir va usar la regidora de Mobilitat de Barcelona i presidenta de l'empresa pública, Mercedes Vidal, que preveu incloure en el pròxim conveni una pujada anual de l'1%, la substitució de totes les baixes perquè sempre quedin coberts tots els llocs de treball i l'increment del nombre de contractes indefinits, que ara ja arriben –va dir l'edil– al 90% del total.

Un sí a la proposta de l'assemblea no suposaria cap última paraula respecte al conveni, que només fa tres mesos que es negocia –Vidal va recordar que cap nou conveni a TMB s'ha negociat en menys de sis– i en el qual les parts haurien de continuar treballant. Si fos acceptada, però, sí que se superaria bona part dels principals esculls de la negociació. El que tampoc es pot descartar és que la plantilla desconvoqui les vagues de la setmana vinent sense que això impliqui acceptar la proposta de l'empresa.

LES DATES

22 i 24.02
són els dies
pels quals els sindicats del metro van convocar aturades de 24 hores.

Desconvocada la vaga de FGC

El comitè d'empresa de FGC va desconvocar ahir les vagues previstes durant el congrés després que la plantilla ratifiqués el preacord assolit dimarts entre els seus representants i la direcció.

D'altra banda, CCOO, un dels convocants de les aturades previstes igualment la setmana vinent en el sector del transport de viatgers per carretera, va desconvocar també ahir les mobilitzacions, un cop els seus afiliats van ratificar, al seu torn, el corresponent preacord. Només queda la formalitat que també les desconvoqui l'altre convocant, la UGT, que farà la seva assemblea demà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]