Infraestructures

Barcelona auditarà les obres del TAV

El govern municipal anuncia, a proposta d'ERC, l'exigència d'un informe extern

El govern municipal de Barcelona exigirà a Adif una auditoria externa sobre l'execució de les obres del TAV a Barcelona per estudiar si hi ha hagut possibles irregularitats. Així es va determinar ahir en el ple basant-se en una proposta d'ERC. El president del grup municipal d'ERC-Barcelona, Alfred Bosch, va recordar que el tram entre la Sagrera i Trinitat s'havia construït amb materials i tècniques de més mala qualitat del que consta en els informes oficials i, fins i tot, “alguns treballs no es van arribar a fer”, i que s'ha estimat que la malversació puja a 31 milions d'euros. Per aquesta raó, ERC demana que els serveis jurídics estudiïn la possibilitat que l'Ajuntament es presenti com a acusació particular.

D'altra banda, el regidor del PSC Daniel Mòdol també va demanar a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que controli la solvència funcional i arquitectònica de la futura estació de la Sagrera, ja que el projecte tècnic que s'ha presentat és de “baixa qualificació”.

Colau va assegurar que s'ha exigit a Adif que reprengui les obres de la Sagrera, i va criticar que el consistori barceloní comparteix “l'abandonament i la deixadesa” d'Adif cap a altres administracions.

Exigència de Rull a l'Estat

I encara en aquesta línia, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va fer públic ahir que ha enviat una carta al secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, per exigir-li la reactivació de les obres de l'estació de la Sagrera i reclamar-li que convoqui una reunió “immediata” del consell d'administració de Barcelona Sagrera Alta Velocitat SA, la societat que gestiona l'execució de les obres de l'estació. Es tracta d'un òrgan que no es reuneix des del juliol del 2013, va recordar Rull.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia