Infraestructures

Suports a Montcada per cobrir la línia R2

La Generalitat, el consistori de Barcelona i alguns partits polítics pressionaran Foment

El govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i formacions polítiques com ara En Comú Podem van mostrar el seu suport a les reivindicacions de Montcada i Reixac perquè es compleixin els acords signats el novembre del 2007 per part del Ministeri de Foment en relació amb el cobriment de la línia de Portbou de Renfe, l'R2. El municipi vallesà va cloure ahir les jornades pel cobriment de la línia amb un nou acte d'homenatge a les 164 víctimes atropellades pel tren davant del monòlit ubicat a la coneguda com a “cruïlla del soterrament” i en el qual van participar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i diputats del Parlament i el Congrés.

El director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, va demanar dimecres que les reclamacions es presentin al govern català, i va acusar l'Estat espanyol de “deixadesa”, mentre que Colau va demanar a la ministra en funcions, Ana Pastor, que reconegui el seu “fracàs”, que faci un gest i que posi solució a la “vergonya” que viu Montcada. El dia abans, la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, va assegurar que no hi pot haver “dues àrees metropolitanes a dues velocitats”. Els diputats d'En Comú Podem Fèlix Alonso i Josep Vendrell exigiran a la comissió de Foment que executi el primer tram de les obres compromeses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia