Salut

Mataró trasllada al Parlament el neguit pel futur del Consorci Sanitari

Front comú dels grups municipals per reivindicar un pla d'inversions per evitar l'obsolescència de l'hospital

Reclamen millorar l'infrafinançament que té

Posar fi a l'infrafinançament històric del Consorci Sanitari del Maresme, fer un pla d'inversions per evitar l'obsolescència de l'equipament de l'hospital de Mataró i aclarir el futur del sociosanitari. Aquestes han estat les tres reivindicacions que va fer ahir als grups parlamentaris una delegació institucional formada per tots els grups municipals i encapçalada per l'alcalde de Mataró, David Bote.

La trobada és fruit de la petició formulada per l'Ajuntament després de l'aprovació unànime del ple d'una proposta de resolució conjunta en què el consistori manifesta la seva preocupació pel Consorci Sanitari del Maresme. La delegació que es va reunir amb la presidenta de la comissió de Salut del Parlament, Alba Vergés, i amb diputats de tot l'espectre parlamentari va reclamar el reconeixement de l'infrafinançament històric del consorci sanitari. Des de la seva creació, s'acumulen les dificultats de finançament i el seu creixement a partir de l'any 2000 amb serveis d'atenció primària i d'atenció sociosanitària (2003) no ha contribuït a la millora del dèficit històric, que es va solucionar mitjançant la sol·licitud de crèdits a llarg termini. El pagament dels capitals d'aquests préstecs no va tenir compensació pressupostària fins al 2013, quan el dèficit financer acumulat arribava ja als 30,8 milions. Segons van exposar els grups municipals, caldria millorar els ingressos tant d'aquest centre com dels serveis sociosanitaris; es podria millorar la tarifa ja que presenta un dèficit d'ingressos en relació amb centres similars. De la seva banda, des de la cambra parlamentària, la diputada de Junts pel Sí i portaveu de la comissió de Salut, l'alcaldessa de Calella Montserrat Candini, va explicar que la reunió havia servit per recollir les demandes de la delegació mataronina i que seria en el moment d'aprovació dels pressupostos quan s'haurien de corregir les necessitats i deficiències detectades. En aquest sentit, Candini va dir que seria llavors “quan totes les formacions hauran d'actuar en conseqüència”.

LA XIFRA

30,8
milions es calcula que és el deute acumulat entre el 1999 i el 2012, i correspon a inversions no finançades.

LA DATA

14.10.15
Es retira el règim d'autonomia de gestió després de tancar el 2014 amb un dèficit de 2,5 milions d'euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia