Infraestructures i serveis

València i Catalunya reivindiquen el corredor

Els consellers Salvador i Rull acorden les línies de reclamació a Foment

Catalunya i el País Valencià han dit prou als “plantejaments vaporosos i a les excuses” del Ministeri de Foment. Ambdós territoris han decidit compartir sinergies per reivindicar units el corredor mediterrani, una infraestructura que la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, M. José Salvador, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Josep Rull, van qualificar d'“estratègica” no sols per als interessos dels seus territoris sinó també per al conjunt de l'Estat.

Salvador i Rull van mostrar molta complicitat a l'hora de reclamar al govern espanyol que supere la seua concepció radial de l'Estat i prioritze inversions que són cabdals per a l'economia global. “Corredor mediterrani significa creació de llocs de treball, generació de riquesa, millora de l'estat del benestar i desplegar el potencial de tots”, va argumentar el conseller Rull, qui va anunciar que el 25 de maig que ve es constituirà la taula estratègica del corredor mediterrani i que estarà presidida pel president Carles Puigdemont. Un òrgan amb uns paràmetres semblants al del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani, en què participen les cambres de comerç i les universitats, segons va explicar.

Ambdós consellers, que van protagonitzar la primera trobada oficial entre representants dels governs eixits de les últimes eleccions autonòmiques, van explicar que comparteixen dues exigències a Madrid: un calendari “clar, previsible i avaluable” de les obres del corredor i la creació de la figura del coordinador del corredor mediterrani. “Ha de ser un enginyer consensuat per ambdues administracions i pactat amb l'Estat i s'encarregaria d'estar sobre el terreny per veure si s'executen les obres”, va dir.

A més, la intenció és fer partícips de la necessitat del corredor altres autonomies, com ara Múrcia, l'Aragó i Andalusia, com també ser una única veu a Europa. “Parlem el mateix llenguatge que Brussel·les, perquè diem que és una infraestructura amb un gran retorn social”, va manifestar Rull.

D'altra banda, Salvador va criticar que per motius polítics, Barcelona i València encara tenen les mateixes vies de comunicació que l'any 1997.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia