Urbanisme

ERC vol que Adif cedeixi un miler d'aparcaments

Són les places de pàrquing previstes al subsòl del parc Central

El grup municipal d'ERC portarà al ple de dilluns a Girona una moció a fi que es demani a Adif que cedeixi les prop de 1.000 places d'aparcament previstes al subsòl de l'antic parc Central. Es tracta dels aparcaments que estaran per sota el nivell de l'estació intermodal de busos que s'està construint i per sobre la zona d'andanes i vies del TAV. Si s'aconsegueix la cessió, que volen que sigui gratuïta, els republicans consideren que caldria abaratir el preu per aparcar-hi als gironins, amb una especial consideració per als de Sant Narcís, el barri més castigat pels vuit anys d'obres del TAV. ERC considera que per a aquests veïns l'aparcament hauria de ser gratuït.

Compensar greuges

Els republicans consideren que la cessió d'aquestes places seria molt positiva per a la ciutat, ja que esponjarien les places d'aparcament exterior i contribuirien a facilitar una política de mobilitat més amable i sostenible. Entre els arguments que posen damunt la taula a fi que Adif accedeixi a la cessió gratuïta, hi ha el fet que l'empresa estatal encara no ha pogut trobar cap companyia que vulgui assumir la gestió d'aquest servei. Recorden, a més, que la ciutat de Girona, i de manera molt marcada el barri de Sant Narcís, ha estat víctima de “greuges i incompliments continuats” per part de l'Estat des del mateix moment de l'inici de les obres del túnel i la nova estació. Citen, a tall d'exemple, que es decidís no soterrar el tren convencional, que estava previst en el projecte inicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia