Urbanisme

infraestructures

Pineda ha d'assumir la reparació de la tanca de protecció de la via del tren

El tram de davant del cementiri va cedir fa mesos i és un perill per a la seguretat de vianants i vehicles

El consistori ha desistit de fer-ho pagar a Adif

Dues obres de l'empresa Construmat Pinalba van començar dilluns la reparació del tram de tanca i mur de la via del tren que hi ha al carrer Consolat de Mar, al davant de la planta de pretractament d'aigües fecals. L'estructura de formigó va cedir fa mesos com a conseqüència d'un moviment de terres i va fer caure en part la tanca metàl·lica.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), explica que, malgrat que s'ha informat l'empresa d'infraestructures ferroviàries Adif de la necessitat que s'encarregués d'arreglar la tanca, “no s'ha obtingut cap resposta satisfactòria”. “L'estiu està molt a prop i, com a municipi turístic que som, no podem esperar més a resoldre el problema”, comenta Masnou, que lamenta que Adif consideri que aquest tipus d'actuacions no són competència seva, perquè les considera tasques de manteniment “que deriva al municipi”.

Per tant, han estat els serveis tècnics de l'Ajuntament els que s'han hagut d'encarregar de fer el projecte i adjudicar l'obra per prop de 5.800 euros. Els treballs haurien d'estar enllestits en un termini no superior als quinze dies.

Paral·lelament a les obres del tancament de la via del tren, Pineda es va llevar ahir amb noves conseqüències d'una llevantada. El mar s'ha tornat a menjar molts metres de sorra al tram entre la Rasa Vella i la Confraria dels Pescadors, ha descalçat alguna dutxa i ha deixat al descobert alguns serveis d'aigua i llum. Masnou indica que s'enviarà una carta al Departament de Costes per reclamar que hi faci una actuació d'urgència, malgrat que en altres ocasions l'administració ha resolt que no era competència seva.

LES XIFRES

5.800
euros
és el cost que assumeix l'Ajuntament per reparar el mur i la tanca de la via del tren al tram del cementiri.
2
setmanes
és el termini previst per enllestir l'obra, que s'ha adjudicat a l'empresa Construmat Pinalba.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia