Successos

mobilitat

Interrupció ferroviària per un despreniment de terra a la via, entre Maçanet i Blanes

Van caure pedres, sorra i un arbre d'un marge, fet que entorpia el pas dels trens

Els passatgers van poder efectuar el trajecte afectat amb autobús

La circulació de trens a les línies R1 i RG1 va quedar ahir interrompuda durant gairebé dues hores com a conseqüència d'un despreniment de terra que va anar a parar a la via, i que es va produir en un punt del tram que enllaça Maçanet de la Selva i Blanes. L'avís de l'incident es va rebre quan faltaven pocs minuts per tres quarts de dotze del migdia. A part de la petita esllavissada de sorra i pedres que va caure d'un dels marges laterals que dóna al traçat, també es va haver d'enretirar un arbre que es va desplomar i que era el principal obstacle que barrava el pas dels combois. Fonts de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) van explicar que l'incident s'havia originat, probablement, arran de les pluges registrades els últims dies. Mentre van durar les tasques de neteja de la zona, Renfe va establir un servei alternatiu per carretera per tal de garantir la mobilitat dels passatgers. Els usuaris van poder fer amb autobús el recorregut entre les estacions de Maçanet de la Selva i Blanes –aquests viatges es van dur a terme amb autocars que ja es trobaven a les dues terminals–. Pel que fa, en canvi, al trajecte que va de l'Hospitalet de Llobregat a Blanes i de Maçanet a Portbou, el servei no va resultar alterat i tots els trens que cobreixen aquestes rutes van circular amb normalitat.

Els membres d'una dotació dels bombers van ajudar a treure la terra de la via. En els treballs també hi van participar els tècnics d'Adif, que van efectuar una inspecció i van comprovar que no s'havien ocasionat danys a la catenària per la caiguda de l'arbre. Una vegada van acabar les tasques de manteniment i de neteja, la circulació dels trens es va restablir, a dos quarts de dues del migdia. N'hi ha alguns, però, que van acumular retards d'entre quinze i vint minuts, ja que la freqüència de pas dels combois es va anar recuperant de manera progressiva.

LA XIFRA

2
hores,
aproximadament,
va estar aturat el trànsit ferroviari a les línies R1 i RG1, entre Blanes i Maçanet.

LA FRASE

Creiem que la petita esllavissada ha passat, molt probablement, per les pluges dels darrers dies
Fonts de l'administrador d'infraestructures ferroviàries (adif)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia