Administracions

Preacord per posar fi a les vagues del metro

En la 22a reunió entre les dues parts celebrada ahir, els representants de la direcció del metro i del comitè d'empresa –CGT, UGT, CCOO, CPTC, SU i CIM– van arribar a un principi d'acord per posar fi a les vagues al suburbà de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'entesa es fonamenta en un conjunt de millores en matèria retributiva i de contractació, en espera de la negociació d'un nou conveni. Perquè l'acord, però, passi a ser definitiu, haurà de ser ratificat en els pròxims dies pels treballadors en una assemblea que, per ara, no té ni dia ni hora de celebració.

Segons especifica l'acta de la trobada d'ahir, totes dues parts han pactat un escenari de “pau social” –és a dir, de no aturades– fins al 31 de maig del 2017, que és quan s'haurà d'haver ratificat el futur conveni. Mentrestant, es prorroga l'actual. Durant aquest període de transició, la plantilla rebrà un avançament a compte de 32 euros bruts amb l'expectativa que es consolidin en la futura estructura salarial a consensuar, en concepte de salari base. Igualment també hi ha hagut acord a cobrir totes les jubilacions parcials que es produeixin a l'empresa, o a passar a un contracte de temps complet els empleats de l'àrea de manteniment que fins ara el tenien a temps parcial. També es prioritzarà el criteri de promoció interna a l'hora de cobrir vacants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia