Infraestructures

Els nous trens continuen esperant la llicència

Els nous combois de la línia Lleida-la Pobla continuen aturats a les vies un mes després que Ferrocarrils de la Generalitat anul·lés la seva posada en marxa perquè no tenen permís per circular per la xarxa ferroviària d'interès general en el tram de Lleida ciutat. El Ministeri de Foment afirma que els tràmits per obtenir aquesta llicència, que permetria als nous combois de circular pel tram de gairebé dos quilòmetres que gestiona Adif, estan en procés. Per la seva banda, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) manté converses amb Renfe, Adif i Foment per engegar els nous combois com abans millor. Tot esperant obtenir aquesta autorització, FGC es planteja la possibilitat d'utilitzar de manera temporal un maquinista de Renfe per conduir el tren pel tram conflictiu, entre les parades de Lleida i Alcoletge, i en la resta del recorregut utilitzar conductors de FGC.

La situació inquieta els alcaldes dels municipis implicats, com Tremp o Balaguer, que esperen que el conflicte es resolgui per poder posar en marxa també les noves freqüències de trens. L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, assegura que “la situació no és fàcil, especialment per al Pallars, que necessita els trens per estimular l'oferta turística”. ”Tenim l'esperança que en un parell de setmanes la situació pugui estar resolta, sinó haurem de veure què fem”, hi afegeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia