Infraestructures i serveis

Transports

L'impacte econòmic del TAV a Figueres és de cinc milions

No s'estén prou a la comarca i Figueres n'és el municipi més beneficiat

Un 62% dels visitants són d'un sol dia

Figueres és el municipi més beneficiat de l'impacte econòmic de l'arribada del TAV a l'Alt Empordà, segons s'extreu de l'estudi encarregat per l'Ajuntament de Figueres basat en una enquesta feta a 990 usuaris del TAV al llarg de l'any 2015. L'estudi conclou que l'alta velocitat va deixar 5.008.604 euros d'impacte a la zona, 3.478.197 euros dels quals es consideren directes.

El regidor de Promoció Econòmica de Figueres, Manuel Toro, afirmava que de l'estudi es dedueix que les empreses locals no aprofiten prou els beneficis de l'alta velocitat, que sobretot és el sector turístic qui en treu més rendiment, atès que la majoria de desplaçaments es fan per oci. De tots aquests, se sap, a través de l'enquesta, que un 62% dels visitants no pernocten a Figueres. Toro, en aquest sentit, assegurava que “han de treballar per millorar-ho i aconseguir que els excursionistes es transformin en turistes”.

El balanç mediambiental conclou que s'estalvien unes 5.000 tones de CO2 a l'atmosfera en evitar que es facin aquests recorreguts en cotxe. Així mateix, dels càlculs fets després de garbellar les dades facilitades per Adif i Renfe, es desprèn que el nombre s'usuaris que han passat per l'estació del TAV Vilafant-Figueres al llarg del 2015 és d'uns 300.000. El nombre de desplaçaments és de 320.000 a Barcelona, 40.000 a Girona, 46.000 a Madrid, 32.500 a París i 15.000 a Perpinyà. Respecte a les altres destinacions franceses, 5.300 són a Narbona, 5.200 a Montpeller, 3.800 a Lió i 2.400 a Nimes. Respecte a l'any 2014, s'aprecia un increment d'un 13% en desplaçaments a Girona, que és el més destacat, i també un 2,6% a Barcelona.

LA XIFRA

71
per cent
dels usuaris del TAV que arriben a Vilafant ho fan per oci, mentre que un 14 per cent, per motius laborals.

LA FRASE

Han de treballar per aconseguir que els excursionistes es transformin en turistes
Manuel Toro
REGIDOR DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE FIGUERES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia