Infraestructures i serveis

Infraestructures

El túnel del Pertús del TAV passa un altre examen

Un simulacre posa a prova els serveis d'emergències, per primer cop, en un incident en un tren de mercaderies

La nit i matinada del divendres al dissabte va tenir lloc un simulacre de fuita d'amoníac en un tren de mercaderies a l'interior del túnel del Pertús del TAV, organitzat per l'empresa responsable de la seguretat d'aquesta infraestructura (TPFerro), Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya i el Govern Francès. Aquest ha estat el sisè exercici que es realitza, però el primer simulant un incident en un comboi de mercaderies. Des de la banda de l'Empordà hi van intervenir els Mossos d'Esquadra, bombers, el SEM, la policia espanyola, Guàrdia Civil, la policia local de la Jonquera i Protecció Civil, mentre que des del Vallespir hi van participar gendarmes, policia de fronteres, bombers i militars de l'Estat francès. En total, una cinquantena de persones. El simulacre va començar quan el conductor del tren de mercaderies perilloses, que circulava pel túnel en sentit sud, va aturar el comboi per una avaria de la locomotora. El tren va quedar aturat en el tub V2 al punt quilomètric 23,800, en territori francès. Mentre el conductor revisava el comboi va detectar una important fuita d'amoníac en un dels vagons cisterna i va donar l'alerta.

En el Túnel del Pertús hi ha circulació de passatgers i mercaderies (també mercaderies perilloses). Consta de dos tubs paral·lels independents, de 8,3 km.

LA XIFRA

6
simulacres
s'han realitzat en aquest túnel, cadascun dels quals s'ha dedicat a un tipus diferent d'incidència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia