Infraestructures

Lleida reclama un ramal de l'eix mediterrani

Cal construir un tercer fil ferroviari entre Lleida i Tarragona amb l'objectiu que les mercaderies que s'incorporin al corredor mediterrani ho facin sobre una plataforma d'ample internacional. Aquesta és la reclamació que van defensar ahir al Saló Internacional de la Logística (SIL) el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Horaci Simó.

La participació per primer cop en el SIL suposa el punt de partida del projecte del grup de treball de Lleida Logística-Corredor del Mediterrani, que té la complicitat de Joan Amorós, president del grup de pressió FerrMed.

Aquest projecte requereix que la connexió amb ample internacional de Saragossa amb el corredor del Mediterrani, tant de passatgers com també de mercaderies, passi per la capital del Segrià i després vagi cap a Tarragona. Una connexió que permetria una ràpida comunicació de les empreses del sector agroalimentari lleidatanes amb els ports de Tarragona i de Barcelona, com també amb la mateixa plataforma ferroviària del corredor del Mediterrani. Joan Reñé va defensar que Lleida té una ubicació geogràfica “estratègica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia