Societat

transports

vaga

Retards sorpresa en l'‘aperitiu' de la vaga de Renfe

Els maquinistes paren avui, diumenge i dimarts i dijous

Les demores d'ahir van arribar als 30 minuts

“Conflictivitat laboral”, segons l'empresa, “problemes tècnics”, segons els maquinistes del sindicat Semaf. Sigui quina sigui la versió bona, el fet és que la xarxa de rodalies de Catalunya i la de llarg recorregut va viure ahir una nova jornada negra amb retards d'entre 15 i 30 minuts als trens. L'enèsim caos a les andanes va tenir lloc el dia abans que els maquinistes iniciïn una vaga que afectarà significativament el servei avui, diumenge, dimarts i dijous de la setmana vinent.

Des del sindicat s'assegurava ahir al vespre que els problemes d'ahir són conseqüència de la fallada d'una subestació a Mont-roig del Camp, dimarts, producte de la qual es va produir un endarreriment en cadena de la circulació de trens.

La protesta dels maquinistes es fa per reclamar la incorporació a la plantilla de 256 treballadors que avui tenen un contracte precari a tot l'Estat, dels quals almenys 165 estan destinats a Catalunya.

A conseqüència de la vaga, el servei de rodalies funcionarà un 66% entre les sis i les nou del matí i de les cinc de la tarda a dos quarts de nou. La resta de la jornada, i també tot el diumenge, el servei serà només del 33%. Pel que fa a la llarga distància, es garanteix la circulació del 72% dels TAV i del 63% dels trens Avant.

Els bitllets comprats amb antelació es poden canviar o recuperar els diners.

LA XIFRA

33
per cent
del servei de tren s'oferirà aquest diumenge, arran de la vaga dels maquinistes del Semaf.

La fiscalia no va fer aturar les obres de la Sagrera

M.Piulachs

La fiscalia mai va autoritzar la paralització de les obres de l'estació del TAV de la Sagrera, com dimecres passat van insinuar responsables del Ministeri de Foment en comunicar a la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona que el 2014 hi va aturar les obres arran de les irregularitats detectades i que el 2015 va dur una auditoria a la fiscalia.

La fiscalia de Barcelona va aclarir ahir a El Punt Avui que el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled investiga aquesta auditoria, sorgida d'altres irregularitats detectades en un altre tram, entre la Trinitat i la Sagrera, que investiga la titular del jutjat d'instrucció número 9, que va fer detenir alguns directius el 2014. La nova investigació “està pròxima a la seva finalització”, segons la fiscalia, la qual haurà de decidir si ho denuncia en un jutjat. La fiscalia també precisa que el president d'Adif va demanar per carta a Sánchez Ulled si l'autoritzava a continuar les obres i aquest li va respondre que “no podia autoritzar una cosa que prèviament no havia prohibit”. La fiscalia, a més, no té aquesta potestat que sí que tenen els jutges, i la paralització va ser del ministeri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia