Successos

Medi ambient

Un foc obliga a tallar l'N-260 i el tren a Portbou

L'incendi va cremar unes cent hectàrees entre Banyuls i Cervera

Un incendi avivat per la tramuntana que ahir a la tarda va cremar un centenar d'hectàrees entre Banyuls de la Marenda i Cervera, a la zona del cap de Perafita, a la Catalunya del Nord, va obligar a tallar la carretera N-260 a Portbou i també es va haver d'interrompre la circulació de trens. El foc va començar al migdia a tocar de la carretera RN-914, prop del centre Bouffard-Vercelli, un complex assistencial i hospitalari per a persones amb discapacitats. Els bombers francesos van mobilitzar un centenar d'efectius, quatre hidroavions i un helicòpter que van haver de treballar lluitant contra el vent de tramuntana que bufava molt fort, amb ratxes d'entre 70 i 80 quilòmetres per hora. El vent sortosament va empènyer les flames cap a mar, de manera que va evitar que la línia de foc avancés cap al sud i els bombers francesos van poder-lo controlar abans que entrés al Principat.

Alguns voluntaris d'ADF catalans van traslladar-se a la zona del foc i els Bombers de la Generalitat estaven en prealerta per si havien d'intervenir, però finalment no va ser necessari. També es van mobilitzar els Mossos i la Guàrdia Civil, que es van ocupar de tallar la circulació a l'N-260 i controlar els trens mentre es va evitar el trànsit. També es va haver de tallar l'RN-914 que connecta Portbou amb Cervera. El fum es va veure des de lluny.

Dos cotxes cremats a Platja d'Aro

Un foc ahir a la matinada al garatge d'una casa del carrer Baixada Sicars de Platja d'Aro va cremar dos cotxes i diversa maquinària que hi havia emmagatzemada i va obligar a evacuar a l'hospital de Palamós tres persones que viuen a la casa perquè van resultar intoxicades pel fum. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís a tres quarts de cinc i hi van destinar set dotacions que van donar per extingit el foc a dos quarts de sis. Els Bombers van haver de treure a través de dos balcons de l'habitatge les tres persones que hi havia. De resultes del fum que va sortir del garatge cremat la casa també va resultar afectada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia