Serveis

Aglomeracions i queixes a les estacions en l'enèsima jornada de vaga al metro

El descens del volum de viatgers tot ahir va impedir que hi haguessin situacions de col·lapse

TMB torna a qualificar d'insuficients els serveis mínims

En una escena que ja comença a ser rutinària per les successives convocatòries de vaga que s'han anat encadenant en els darrers mesos, el metro de Barcelona va viure ahir una jornada entravessada. Les andanes atapeïdes de viatgers que, resignats, esperaven un comboi –en la majoria de línies, a última hora de la nit la freqüència de pas prevista era de 32 a 44 minuts– va ser una de les imatges d'una aturada que s'allargarà fins demà. De 7 a 9 del matí, amb uns serveis mínims del 40%, va ser un dels moments més complicats del dia. A l'estació de la Sagrera es va haver de regular l'accés de l'L9 a l'L5 per la gran aglomeració d'usuaris que hi va haver. A l'intercanviador d'una altre punt clau de la xarxa del metro, el de Sagrada Família, es van viure escenes similars, com també al gros de parades del tronc central de les línies 1, 2, 5 i 9. Fonts de TMB van explicar que en aquesta franja del matí hi va haver un descens en el número de validacions del 25% respecte d'un laborable normal (a la tarda va ser del 30%), circumstància que va impedir que s'originés una situació de col·lapse que obligués a prendre mesures excepcionals, com ara tancar accessos. Entre els comentaris dels viatgers dominaven les crítiques i les queixes per una situació, les continues aturades, que s'està allargant en el temps i que els castiga de manera directa. De les 16 a les18 hores es van repetir les aturades, amb uns serveis mínims del 40% i del 20% de 20.30 a 22.30 hores.

D'altra banda, la regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, va tornar a denunciar ahir els serveis mínims dictats per la Generalitat –“són absolutament insuficients” – i va qualificar “d'irresponsabilitat” que s'hagin fixat per sota del 50%. Sobre el conflicte laboral que ha desencadenat les vagues, Vidal va recordar que tenien “damunt la taula un preacord amb els sis sindicats” que permetia de posar-se “a negociar el conveni en un marc de treball estable”. Al final, però, va ser rebutjat pels treballadors en assemblea.

LA FRASE

La rebaixa dels serveis mínims decretada per la Generalitat és una irresponsabilitat
Mercedes Vidal
presidenta de Transports metropolitans de barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia