Medi ambient

Un informe dels bombers evidencia deficiències a l'estació de Llançà

Arran de l'incendi del maig passat els bombers i l'Ajuntament reclamen a Adif franges de protecció i la reobertura d'un pas per a casos d'emergència

L'incendi que va tenir lloc l'1 de maig a Llançà va posar de manifest una sèrie de deficiències a l'estació de tren que van complicar la intervenció dels serveis d'emergència. Arran d'aquell foc els bombers van redactar un informe que aquesta setmana s'ha tramès a Adif, com a responsable del manteniment d'aquestes instal·lacions, perquè es corregeixin les mancances detectades.

El primer punt que els bombers apunten és que en aquell sector es van trobar que un antic pas per a vehicles sobre les vies estava inhabilitat. Tant l'Ajuntament com els serveis d'emergència ja van qüestionar el mateix dia de l'incendi el fet que aquell pas ja no hi sigui i demanen a Adif que s'obri o, en tot cas, que s'instal·li un tancament fàcil d'obrir (amb clau, si cal) en casos d'urgència. L'informe també demana a Adif que es netegin franges de seguretat entorn del transformador elèctric que hi ha a la zona i entorn de l'estació (com s'ha de fer també entorn dels nuclis de població).

Finalment, els bombers també reclamen que es retiri un tren abandonat amb vagons de fusta sobre els quals les guspires poden provocar i augmentar un foc, situació que ja va obligar els bombers a intervenir en l'últim incendi. Pel que fa a aquest tren abandonat hi ha l'agreujant que el 2014 un menor va morir electrocutat després d'enfilar-se a un vagó i topar amb una catenària.

Enric Cano, cap dels bombers de Girona, que ha tramès aquest informe a Adif, a l'Ajuntament de Llançà i al director d'Interior a Girona, ratifica que aquests tres punts s'han de solucionar. “Sabem que allà abans hi havia un pas; no hi vam poder accedir i podem dir que hauria cremat menys superfície si no hagués estat així”, confirma Cano.

El cap dels bombers explica que això no significa que aquest pas sobre les vies hagi de quedar sempre obert, però cal solucionar-ho. Millor que una clau (que cal córrer a buscar quan hi ha una urgència), Cano preferia un sistema de tancament fàcil de trencar i que es reposi una vegada efectuada la intervenció.

L'Ajuntament de Llançà fa seves totes les peticions dels bombers i hi dóna suport. L'alcalde, Guillem Cusí, confirma que ja han demanat reunir-se amb els responsables d'Adif perquè se solucionin aquestes mancances.

“Farem les mateixes gestions que els bombers; fa deu anys, l'anterior cap de bombers ja havia demanat que es pugui obrir aquest pas. Es tracta de fer una passera amb unes obres i un cost mínims, inspirant-se en el que hi havia antigament: unes travesses que permetien passar per sobre de les vies”, diu l'alcalde, molest per la deixadesa que observen en Adif.

Cusí afegeix que totes les deficiències que s'apunten en aquest informe no només són importants per als bombers sinó que afecten també el municipi.

LA DATA

01/05/16
dia en què un incendi
prop de l'estació de Llançà va mobilitzar els bombers i va obligar a tallar la circulació de trens

LA FRASE

Fa deu anys ja es va demanar que s'habilités un pas sobre la via per a casos d'emergència i no s'ha fet res
Guillem Cusí
Alcalde de llançà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia