Política

“Els incompliments del corredor són flagrants”

El conseller de Territori carrega contra l'Estat en una jornada de Ferrmed sobre la infraestructura a Perpinyà

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va participar ahir a la Universitat de Perpinyà Via Domícia en la inauguració de la jornada de l'associació Ferrmed sobre el desenvolupament ferroviari a l'espai mediterrani francoespanyol. L'entitat organitzadora és una associació internacional de caràcter multisectorial i un grup de pressió, liderat des de Catalunya, que té com a objectiu “impulsar un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d'unir el sud i el nord d'Europa”. L'acte d'ahir pretenia “conscienciar” tots els governs concernits de “la situació real del transport ferroviari mediterrani”. En la seva intervenció, Rull va insistir que “els incompliments de l'Estat espanyol amb el corredor mediterrani són flagrants”, ja que no respecta ni les partides ni els terminis.

En el decurs de l'acte es va demanar l'acceleració de la línia d'alta velocitat entre Montpeller i Perpinyà (actualment els TGV i AVE circulen per les vies convencionals entre les dues ciutats, on no poden agafar la mateixa velocitat que en altres trams) i la implantació de l'ample de via europeu a la línia convencional entre Barcelona i Múrcia, així com la creació d'una línia addicional d'alta velocitat entre Tarragona, València i Múrcia. Ferrmed vol també evitar les complicacions del pas transpirinenc dels trens amb la “nominació d'un coordinador transfronterer”.

Per Ferrmed l'espai ferroviari francoespanyol és “l'espai geogràfic orientat a la Mediterrània comprès entre Lió, Tolosa, Marsella, Niça, Montpeller, Perpinyà, Girona, Barcelona, Saragossa, Tarragona, Castelló de la Plana, València, Alacant, Múrcia i Almeria”. I constaten que actualment “entre Barcelona i Lió hi ha un desequilibri ferroviari perjudicial” perquè “el tram Perpinyà-Montpeller només té una sola línia antiga, mentre que els altres trams en tenen, com a mínim, dues”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia