Infraestructures i serveis

municipal

mobilitat

El pas a nivell de Puigrodon, a Manlleu, tindrà semàfors

Adif inicia les obres, que duraran quatre mesos i tenen un pressupost de 430.000 euros, per garantir la seguretat a l'hora de travessar la via

La circulació de vehicles, tancada fins dissabte

A primera hora del matí d'ahir, una desena d'operaris van començar les obres de millora del pas a nivell de Puigrodon, a Manlleu. Després d'anys de reivindicació, tant per part dels veïns com de l'Ajuntament, Adif finalment instal·larà senyals lluminosos i acústics per regular la circulació de vehicles i vianants al punt quilomètric 76/565 de la línia d'ample convencional Barcelona-Puigcerdà.

Els treballs, que suposen la instal·lació de semàfors en un pas a nivell sense barreres –on només hi ha un stop–, està previst que tinguin una durada de quatre mesos. Adif va adjudicar el contracte de l'obra a l'empresa Electrosistemas Bach, de Santa Perpètua de la Mogoda, i el pressupost és de 416.842,6 euros. A aquests diners s'hi han d'afegir 12.000 euros (sense IVA) en concepte de serveis aportats directament per l'empresa Adif, de manera que l'import total d'adjudicació puja als 430.000 euros.

Per tal de garantir la seguretat als vehicles i vianants quetravessen la via del tren en aquest punt, fonts d'Adif expliquen que, a més de la instal·lació de la senyalització acústica i lluminosa, els treballs també consistiran en la instal·lació de xarxes de cablejat, equips de comandament i energia, detectors, balises, cartells de via i altres treballs d'adaptació i concatenació en altres dos passos a nivell, a més a més de sistemes de seguretat i comunicacions, i de gestió de tràfic. La pavimentació del pas a nivell, que fins ara era de fusta, també serà substituïda per una altra d'antilliscant, més segura.

En motiu d'aquestes obres, i per facilitar els treballs de condicionament, des d'ahir i fins aquest dissabte, 23 de juliol, el pas quedarà tancat a la circulació de vehicles i vianants. Durant tota aquesta setmana, segons informa l'Ajuntament de Manlleu, s'haurà de passar per camins alternatius.

La solució final

Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, comentava ahir a aquest mitjà que el pas a nivell de Puigrodon era “un punt de gran risc al municipi”. “No és un lloc de pas habitual però sí que els veïns de la zona, de les cases de pagès, havien de donar una volta molt llarga o creuar per allà”, explicava, subratllant la satisfacció per haver resolt un problema que “feia anys que teníem sobre la taula.”

Segons l'alcalde, la primera idea per solucionar la perillositat d'aquest pas a nivell era fer-lo subterrani o elevat, però el cost econòmic que suposava n'havia anat demorant la solució. Les últimes converses entre l'Ajuntament i Adif, l'hivern passat, van permetre arribar a la proposta actual, “molt segura i satisfactòria per als veïns”. Aquest era l'últim pas a nivell de Manlleu que quedava per millorar-ne la seguretat.

LA XIFRA

416.842
euros
és el pressupost d'adjudicació de l'obra, al qual s'hi han d'afegir 12.000 euros en concepte de serveis d'Adif.

LA DATA

23.07.16
Últim dia
en què el pas a nivell de Puigrodon quedarà tancat a la circulació de vehicles i vianants.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia