Infraestructures

El president d'Adif no respon a l'alcaldessa de Girona

Madrenas confia resoldre-ho en l'àmbit tècnic i ja ha enviat una proposta de conveni per tal de pagar l'enderroc al seu cost real a mesura que es vagi fent

Parlarà amb els veïns per organitzar protestes

El president d'Adif, Gonzalo Ferre Moltó, no respon les trucades de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, segons va revelar ahir ella. Madrenas va explicar que des de dimarts –l'endemà de la reunió amb els veïns, en què la majoria va optar perquè l'Ajuntament assumeixi el cost del finger per tal que les obres al parc Central s'acabin d'una vegada– s'han fet almenys 10 trucades des d'alcaldia per explicar-li que s'ha optat per pagar “amb condicions justes” i que encara espera resposta: “No és acceptable que no torni la trucada a l'alcaldessa de Girona.”

En vista de la situació, l'alcaldessa confia resoldre el cas en l'àmbit tècnic. Dimecres ja es va fer arribar als tècnics d'Adif una proposta de conveni des de l'Ajuntament, amb canvis substancials respecte a la proposta que havien fet ells, que era, segons Madrenas, “molt deficient, jurídicament parlant”.

L'alcaldessa opina que no es pot considerar encara que la situació està “encallada”, ja que només han passat uns dies, però que si al setembre no s'ha aconseguit un acord sí que serà evident que aquesta via no funciona. En aquest cas, “no hi haurà altra opció” que al final recórrer a la via judicial.

Fonts d'Adif van negar, en declaracions a l'agència ACN, que no hi hagi contacte amb l'Ajuntament i van assegurar que ja s'està treballant en l'àmbit tècnic i jurídic per arribar a un acord “dins les fórmules que preveu la llei”.

No firmarà un aval

En la proposta que l'Ajuntament ha fet arribar a Adif, el consistori es mostra disposat a assumir el cost real de les obres d'enderroc del túnel d'enllaç entre estacions a mesura que es vagin fent, i no firmant prèviament un aval bancari solidari com pretenia l'ens ferroviari. “Això no ho pensem fer”, va subratllar Madrenas. Com ja havia explicat, el consistori calcula que tirar a terra el finger costarà uns 270.000 euros, i no uns 490.000 com Adif els volia fer avançar. La proposta de Madrenas és pagar a quinze dies de vista un cop vagin acabant les diverses fases de l'enderroc.

Coordinar reivindicacions

L'aposta per la via de pagar el finger no exclou, com ja va deixar clar Madrenas dilluns, la via de les mobilitzacions. L'alcaldessa va reiterar ahir que seria la primera a fer costat als veïns sempre que no fossin accions il·legals i va anunciar que es posarà en contacte pròximament amb les associacions per “coordinar algunes activitats reivindicatives”. En aquest sentit, va considerar “adequada” la idea expressada per alguns veïns d'organitzar algun acte el 18 d'agost, coincidint amb el vuitè aniversari de l'inici de les obres.

D'altra banda, Madrenas també va reiterar ahir que un cop s'acabin les obres es presentarà una reclamació judicial contra Adif “per tots els greuges patits per la ciutat”.

LA DATA

18.08.16
és el dia
en què es compliran vuit anys d'obres al parc Central i en què es podrien iniciar les accions reivindicatives.

ERC-MES, únic grup municipal que no opina

L'alcaldessa va revelar ahir que en la junta de portaveus de dimarts tant l'equip de govern de CiU i el PSC com els grups del PP i C's van estar d'acord a pagar l'enderroc del finger, seguint l'opinió majoritària dels veïns. La CUP-Crida per Girona, en canvi, defensava que els veïns havien apostat més per la via judicial i de mobilitzacions. ERC-MES va ser l'únic que no es va voler decantar per cap opció. Segons Madrenas, li van dir que era “un tema molt complicat” i que la decisió era cosa del govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia