Urbanisme

Girona reserva els diners per enderrocar el ‘finger'

El ple va aprovar ahir un crèdit extraordinari de 490.247 euros, a fi que Adif ja no tingui excuses per no iniciar les obres al parc Central

Tot i la dotació, es pagarà el cost real, uns 283.000 euros

El ple de Girona va aprovar ahir la dotació d'un crèdit extraordinari per pagar l'enderroc del finger, el túnel que connecta les estacions del TAV i del tren convencional. S'ha dotat per un import de 490.247,45 euros, el preu en què es va valorar l'enderroc en el plec d'adjudicació de les obres de recuperació del parc Central. Per poder dotar aquesta partida extraordinària, sota l'epígraf Conveni ADIF, s'han hagut de rebaixar altres partides. Les afectades són tres: una d'adquisició de patrimoni, una altra per al cobriment de pistes esportives i la tercera, una part del cost pressupostat per al trasllat de la biblioteca d'Ernest Lluch (que no s'efectuarà de manera immediata).

L'adquisició de patrimoni que s'ha rebaixat és la d'una finca a la pujada de Sant Feliu que el consistori volia per al futur museu del fons Santos Torroella. Finalment, l'antic propietari la va vendre a un tercer mentre negociava amb l'Ajuntament. Aquesta adquisició estava dotada amb 285.000 euros en el pla d'inversions del 2016. Amb la modificació de crèdits, 135.000 d'aquests euros es destinen a pagar a l'enderroc del finger i la resta, 150.000 euros, a l'adquisició d'un edifici a Sant Narcís. S'ha rebaixat també en 149.225,18 euros la partida de cobriment de pistes esportives per destinar-los al conveni amb Adif. S'hi sumaran els 206.022,27 euros en què s'ha rebaixat la partida per al trasllat de la biblioteca Ernest Lluch —que es va dotar en el pla d'inversions per a aquest any amb 375.000 euros.

Costarà menys diners

El govern assegura que l'enderroc acabarà costant uns 283.000 euros finalment. La dotació s'ha fet per gairebé mig milió d'euros perquè l'adjudicació, va dir la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, encara no està resolta del tot. Un cop es resolgui es podrà disposar del saldo sobrant. Planas va assegurar que quan sigui possible es tornarà a dotar el trasllat de la biblioteca per fer-la efectiva.

El punt es va aprovar amb els vots de CiU, PSC i PP, l'abstenció d'ERC i C's i el vot contrari de la CUP.

Un cop complert aquest tràmit –la dotació d'una partida pressupostària per a l'enderroc del finger–, la pilota està al terrat d'Adif, que ja podrà tancar els tràmits d'adjudicació de la tan reivindicada recuperació del parc Central de Girona, en obres des de fa vuit anys.

Altres punts del ple

En l'aspecte pressupostari, va haver-hi una altra modificació, que va consistir a dotar la despesa relativa al conveni de col·laboració amb l'Uni Girona per a la seva participació en l'Eurocup Women. Va ser amb 65.000 euros (en costarà 25.000 més, però ja estaven pressupostats, va aclarir la regidora d'Hisenda), que van sortir de set partides diferents.

El punt es va aprovar amb el vot favorable dels dos grups de govern, CiU i PSC, i d'ERC.

D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat la creació d'una taula de salut mental de Girona. La taula tindrà per objectiu donar a conèixer la situació de les persones afectades per un trastorn mental i les seves famílies, i representar i defensar els seus drets i col·laborar en la millora del recursos de suport sanitari i social necessaris. Tots els grups van donar-hi suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia