Administracions

viladecans

L'Ajuntament ordena tancar els tres ‘afters' de la ciutat

El consistori s'empara en la nova llei d'espectacles per prohibir l'activitat al Merci, el Souvenir i el Row 14

Argumenta que incompleixen la distància amb el nucli urbà i l'obligació de tenir pàrquing

Emparant-se en la nova llei d'espectacles, que dóna la potestat als ajuntaments de permetre l'obertura o no dels afters, el consistori de Viladecans ha decidit acabar amb una activitat que els molestava fa temps i ha ordenat el tancament dels tres locals instal·lats a la ciutat: el Merci, el Souvenir i el Row 14. Els establiments tenen uns dies per presentar al·legacions, però l'Ajuntament ha deixat clar que el seu objectiu és acabar amb una activitat instal·lada al municipi des de fa anys, de forma alegal, i que ha motivat l'aixecament de nombroses actes policials, bàsicament per incompliment d'horaris quan aquests encara no estaven regulats.

El procediment amb què el consistori pretén tancar els locals ha estat diferent segons els casos. El Merci i el Souvenir estan situats en un polígon industrial, per la qual cosa l'Ajuntament argumenta que practiquen una activitat no permesa segons el planejament, ja que els establiments que obrin en un polígon durant el matí han de donar servei als treballadors, com un bar o un restaurant, però no pas un after. A més, els locals han d'estar a més de 500 metres del nucli urbà, i els polígons estan dins del nucli. El Row 14, per la seva banda, està al peu de l'autovia de Castelldefels, i en aquest cas se li ha fet un requeriment de tancament per incomplir l'obligació de tenir un pàrquing amb prou capacitat i per la proximitat al parc natural del Delta, on es fan activitats educatives. El Merci, acollint-se a la nova llei, va demanar a l'Ajuntament una llicència per dur a terme una activitat especial, que el consistori li ha denegat. Als altres establiments els ha ordenat tancar. Un cop acabat el període d'al·legacions, als locals només els quedarà la via judicial.

L'alcalde de Viladecans, el socialista Carles Ruiz, explicava ahir que el consistori “ha esperat molt temps que s'aprovés la normativa que regula els afters. Som respectuosos amb la llei, i ara que podem l'apliquem”. Aquesta deixa en mans dels municipis de més de 50.000 habitants la possibilitat d'atorgar o denegar la llicència d'obertura. “Segons la llei i la normativa municipal és impossible que aquests establiments mantinguin l'activitat, ja que vulneren aspectes com la distància que han de mantenir respecte al nucli urbà o la necessitat d'un pàrquing privat”. Durant els anys que aquests locals han estat oberts “hi ha hagut moltes queixes dels veïns, que no veien amb bons ulls aquesta activitat”, segons Ruiz.

La decisió municipal ha caigut com una gerra d'aigua freda entre els gerents dels locals. Rubén Castillejo, del Merci, adverteix que “això serà la guerra, i una guerra forta”. Aquest propietari està preparant la denúncia que presentarà als jutjats contra l'Ajuntament. “Estem estudiant presentar una querella criminal contra l'alcalde, perquè podria haver prevaricat. No tenen arguments jurídics, ho fan perquè els dóna la gana”, va declarar ahir a l'Agència Catalana de Notícies”.

LA FRASE

Segons la llei i la normativa municipal és impossible que aquests locals es mantinguin oberts
Carles Ruiz
alcalde de viladecans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.