Administracions

Almoines i Calp signen l'agermanament

El conveni naix dels vincles històrics entre les dues poblacions

Al Plenari del 31 de març a Almoines, es van aprovar per quatre vots a favor i quatre abstencions la signatura del protocol de col·laboració entre Almoines i Calp, que té per finalitat el desenvolupament de programes de cooperació que incloguen l'intercanvi d'experiències en els camps cultural, comercial, social i educatiu.

La commemoració dels 400 anys de la Carta Pobla a Almoines, ha estat l'origen d'aquest conveni, ja que durant el repoblament després de l'expulsió dels moriscos, un total de 16 calpins s'instal·laren al poble d'Almoines.

Vicent Ribes, alcalde d'Almoines, prengué la iniciativa d'aquest projecte, que fou acollit amb interés per Ximo Tur, alcalde de Calp.

La signatura del conveni es realitzarà el pròxim 30 d'abril a Calp, a la casa de cultura “Jaume Pastor i Fluixà”. Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Almoines, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calp ha programat una ruta cultural a aquesta localitat. Els almoiners coneixeran Calp i realitzaran visites als llocs més emblemàtics. Després de la signatura, es projectarà el documental Historia de Calp il·lustrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.