Administracions

segrià

Lleida vol enllaçar el corredor amb polígons i l'aeroport

El ple de la Paeria critica les retallades en salut i reclama ser gran ciutat

El ple de la Paeria va aprovar ahir per unanimitat dels tres grups municipals –PSC, CiU i el PP– una moció en què s'exigeix la connexió de la ciutat amb el corredor mediterrani i que prevegi l'enllaç amb l'aeroport de Lleida-Alguaire, com a plataforma intermodal, així com amb la futura zona logística i industrial de Torreblanca, situada ja a la vora del ferrocarril. Aquesta moció se suma a l'aprovada per la Diputació de Lleida i a les reivindicacions de la Cambra de Comerç i del mateix govern català.

El ple també va aprovar una altra moció contrària a les retallades en salut i en la qual es demana l'atenció a Lleida dels veïns de la Franja de Ponent. CiU es va oposar a aquesta moció, excepte en el cas de la franja, argumentant que el govern ja prenia mesures per garantir l'atenció sanitària de qualitat i que la moció era electoralista.

El ple va aprovar també demanar a la Generalitat la consideració de Lleida com a “municipi de gran població”, una declaració que amplia les competències municipals en gestió tributària i organització descentralitzada per districtes.

Finalment, la Paeria també va aprovar sol·licitar a l'Estat l'ajornament de les amortitzacions dels crèdits contrets per construir el parc científic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.