Administracions

Indústria fa tancar la ràdio municipal de Santa Coloma per interferències

L'Ajuntament assumeix una multa de 120.000 euros i la clausura del dial, 107.4, per haver trepitjat el senyal d'altres emissores

Deixarà d'emetre dilluns

Adéu a Grama Ràdio. La cadena colomenca s'acomiadarà dilluns, quan deixi d'emetre des del dial 107.4 de l'FM. El Ministeri d'Indústria ha obligat l'Ajuntament de Santa Coloma a assumir una sanció de 120.000 euros –que ja ha pagat– i a clausurar l'emissora per haver ocasionat interferències a Ràdio Silenci. Aquesta emissora de la Garriga (Vallès Oriental) havia denunciat Grama Ràdio l'agost del 2008, al·legant que des dels inicis de les seves emissions, l'any 2006, la cadena de Santa Coloma en trepitjava el senyal, i li ocasionava interferències.

Unes queixes que van quedar provades per la Jefatura Provincial de Telecomunicaciones de Barcelona, dependent d'Indústria, quan el setembre del mateix any, va concloure en un informe que en alguns punts d'aquest municipi del Vallès Oriental s'escoltava Grama Ràdio, que emetia des de Collserola per garantir les emissions. L'Ajuntament va admetre les interferències i va començar a buscar alternatives d'emplaçament per evitar fer mal a altres cadenes, però tècnicament era impossible, donada l'orografia i la densitat de Santa Coloma.

La sentència ha acabat de rematar el futur immediat de la ràdio local, després que des del juliol de l'any passat, es desvinculés per sempre del grup Tele Taxi, que es feia càrrec del manteniment. D'aleshores ençà, la ràdio ha connectat amb la Xarxa Audiovisual Local (XAL), sense equips ni emissor.

Malgrat tot, l'Ajuntament no renuncia a tornar a recuperar-la més endavant, quan el context econòmic ho garanteixi. “La realitat s'imposa”, diuen fonts municipals, que asseguren que busquen alternatives de comunicació que puguin “pal·liar” la pèrdua de la ràdio.

LA XIFRA

3
sancions ha hagut d'assumir l'Ajuntament (120.000 euros en total), que ja ha pagat.

L'Ajuntament n'absorbeix la plantilla

La plantilla de Grama Ràdio –antiga Ràdio Gramenet– la formen quatre periodistes que, malgrat el tancament de l'emissora, no perdran el lloc de treball. L'Ajuntament ja els ha comunicat que passaran a formar part de la plantilla del consistori. S'afegiran als treballadors de l'àrea de comunicació, però encara no s'ha concretat les tasques que faran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.