Administracions

Garraf

Antifrau investiga l'empresa municipal d'oficines de Sitges

L'Ajuntament i l'antiga Proinosa comparteixen la propietat de l'empresa, que presenta irregularitats, segons el mateix consistori

El govern local haurà de donar informació a Antifrau

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha obert una investigació arran de les diverses notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre suposades irregularitats en l'empresa d'oficines Sitges Reference. L'edifici, actual seu de l'Ajuntament de Sitges, és propietat de l'empresa Altiare –l'antiga Proinosa– i de l'administració local. El govern de Sitges va forçar al desembre que l'empresa entrés en concurs voluntari de creditors, ja que acumulava un deute d'uns 11 milions d'euros.

Convocar un concurs públic que podria haver estat manegat perquè el guanyés Proinosa és la principal irregularitat detectada per l'actual equip de govern (CiU, el PP, SGI i NH). El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sitges, Jorge Carretero (PP), destaca, però, que en el funcionament de Sitges Reference hi ha altres aspectes que també podrien incomplir la legalitat, com ara el contracte per llogar les oficines a l'Ajuntament per 500.000 euros a l'any després que fracassés el negoci inicial d'atreure empresaris. Segons Carretero, el preu és excessiu per la zona on està emplaçat l'edifici (onze euros el metre quadrat en lloc de sis), de manera que es tracta d'un “contracte lesiu per als interessos de Sitges”. A més, l'acord del lloguer incomplia el pla de sanejament financer que el consistori havia aprovat en el mandat anterior, un fet que ja havia estat advertit per l'interventor municipal.

El primer tinent d'alcalde hi afegeix que una altra operació que genera dubtes és la desviació pressupostària a l'hora de construir l'edifici, d'uns 2,2 milions. Sitges Reference té una hipoteca de 7,5 milions, i deu 800.000 euros als seus proveïdors.

LA FRASE

Proinosa ja tenia un projecte complet de l'edifici dos mesos abans que es publiqués el concurs
Jorge Carretero
Primer tinent d'alcalde de Sitges

L'Ajuntament denunciarà els fets a la fiscalia

El govern de Sitges ha rebut la notícia de la investigació de l'Oficina Antifrau “amb sorpresa”, i es compromet a facilitar tota la informació possible sobre Sitges Reference. L'Ajuntament ja havia decidit denunciar els fets a la fiscalia anticorrupció perquè examinés totes les possibles irregularitats. En el cas, però, que la fiscalia accepti la denúncia, l'Oficina Antifrau haurà d'aturar les seves investigacions i lliurar-li tota la informació obtinguda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.