Administracions

segrià

Pugna a la Paeria per la retallada en el servei de neteja de Lleida

Empleats de la concessionària faran vaga si hi ha acomiadaments

Baixa un 6,5% l'aportació municipal

La plantilla d'Ilnet, concessionària del servei de neteja i recollida de brossa de Lleida, ha aprovat la convocatòria d'una vaga indefinida al març si l'empresa acomiada treballadors. La reducció d'una desena d'empleats del personal seria la conseqüència de la disminució de serveis per ajustar el pressupost a causa de la retallada en l'aportació de l'Ajuntament de Lleida.

La Paeria aprovarà en el ple de divendres una reducció del 6,5% en el cànon que el municipi paga a la concessionària; és a dir, 840.000 euros menys d'un pressupost que aquest any serà de 12 milions d'euros.

Empresa i treballadors negociaran aquesta setmana com ajusten els serveis i el personal després que s'hagi acordat amb la Paeria reduir les brigades de neteja de pintades, cartells i mobiliari, la recollida de paper i cartró en institucions, la supressió de deixalleries mòbils, l'ajornament en la substitució de contenidors de selectiva, a més de la construcció d'una planta per a l'ús d'aigua no potable per a la neteja.

La primera tinenta d'alcalde, Marta Camps, va reclamar “seny” a empresa i empleats. Va demanar a la primera que eviti acomiadaments a canvi de reduccions de jornada, congelació salarial o planificació
de períodes de vacances i, als segons, que dialoguin abans de fer vaga.

LA XIFRA

11,8
milions d'euros
és el que pagarà aquest any la Paeria per a la neteja de Lleida després de retallar el cost un 6,5%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.