Administracions

barcelonès

Albiol no aconsegueix reduir l'índex de delictes comesos a Badalona

El nombre de delictes i faltes penals puja un 1,9% el 2011

La junta de seguretat local confirma una millora el 2012 que permet tornar al punt de partida

Millorar la seguretat dels veïns de Badalona. Aquesta era, i continua sent, la gran fita de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol (PP), però de moment sembla que no se surt amb la seva. Si més no, les dades referents als delictes i faltes comesos a la ciutat demostren que el panorama no només no és més plàcid, sinó que fins i tot es va registrar un repunt de delictes durant l'any 2011 (Garcia Albiol és alcalde des del juny de l'any passat).

El conseller d'Interior, Felip Puig, va admetre ahir que el 2011 es va tancar amb un augment de l'1,9% pel que fa al nombre de delictes i faltes penals. Va matisar, però, que la situació ha millorat lleugerament aquest any, i s'ha tornat als índexs anteriors. O el que significa el mateix, als nivells de conflicte que hi havia a Badalona amb el govern del PSC i CiU.

L'alcalde de Badalona, que juntament amb Felip Puig va presidir ahir la primera junta de seguretat local del mandat, va garantir que s'està treballant de valent per reduir aquestes xifres, i va assegurar que és un objectiu que “requereix un cert temps”. El conseller d'Interior, per la seva banda, va emetre un missatge de tranquil·litat tot recordant que Badalona, des del punt de vista de la seguretat, presenta unes dades que estan per sota de la mitjana de Catalunya. “Amb visió global tenim una situació raonablement satisfactòria, tot i que no abaixarem la guàrdia”, va subratllar. Ni l'Ajuntament de Badalona ni el Departament d'Interior van facilitar ahir més dades referents a les intervencions policials.

D'altra banda, l'alcalde de Badalona va aprofitar la presència del titular d'Interior per reclamar-li que s'estudiï “alguna nova dinàmica de dispositius en zones on els caps de setmana es pot produir una certa afluència de gent que pot alterar la convivència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.