Administracions

administracions

L'Estat arxiva un recurs per haver estat fet en català

Una ciutadana del Kazakhstan, a qui s'havia denegat al juliol l'entrada a l'Estat a l'aeroport de Girona, va recórrer contra la decisió en català

S'arxiva només per l'idioma, sense entrar en el fons

La comissió general d'Estrangeria i Fronteres de la direcció general de la Policia amb seu a Madrid ha arxivat el recurs d'alçada d'una ciutadana del Kazakhstan perquè estava redactat en català. El recurs el va interposar perquè al juliol se li havia denegat l'entrada a l'Estat des de l'aeroport de Girona.

El lletrat que la va representar, Francesc Adroer, va explicar que el recurs que va presentar complia la llei i la Constitució Espanyola, segons la qual es pot entrar aquest tipus de documentació en català a les subdelegacions. Adroer admet que difícilment podia prosperar perquè aquesta ciutadana no tenia la documentació en ordre en el moment de voler entrar a l'Estat. La paradoxa, segons l'advocat, “és que també s'hauria arxivat una al·legació amb possibilitats de prosperar només pel fet de ser en català”. Adroer va al·legar que es resolgués que la traducció al castellà no era necessària o que, en el seu defecte, es procedís d'ofici a la seva traducció. El lletrat explica que al juliol va formular el recurs d'alçada contra la resolució en què es va denegar a aquesta ciutadana l'entrada a l'Estat. El 26 d'agost, la direcció general de la Policia li contesta, i justifica, que per llei ha de ser redactat en castellà i se li dóna deu dies per tornar-lo a enviar. El 16 de setembre, Adroer al·lega, entre altres punts, que malgrat que la seu central és a Madrid, el recurs d'alçada es va presentar a Girona, en ser el lloc on s'inicia aquest procediment administratiu, i on d'altra banda hi ha una subdelegació que comprèn la unitat d'estrangeria o el lloc fronterer, els quals tenen ple coneixement del català. L'11 de novembre l'Estat resol definitivament que en mantenir-se en català “no és procedent entrar a valorar el fons del recurs”.

LA FRASE

Amb aquesta decisió també es podria arxivar, doncs, un recurs que, a diferència d'aquest, sí que podria prosperar
Francesc Adroer
advocat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.