Administracions

Cas MangA

Govern i oposició fan pinya pel Consell Comarcal

Defensen la gestió actual i els canvis que s'han fet arran del cas Manga

Balliu informarà els alcaldes el dia 6

Els grups de l'oposició al Consell Comarcal de la Selva van manifestar ahir el seu suport a la gestió de l'actual president, Salvador Balliu, davant les informacions que s'han fet públiques respecte del Cas Manga. Els grups del govern (CiU i ERC) van posar de manifest que no tenen accés al sumari i que, per tant, la informació que els arriba ho fa a través del que publiquen els mitjans de comunicació. “Si és veritat el que es diu, prendrem mesures, però nosaltres no som jutges”, va argumentar ahir el portaveu d'ERC, Jordi Orobitg. El president del Consell, Salvador Balliu, no va voler fer declaracions, atès que la setmana vinent hi ha consell d'alcaldes i va manifestar que “per deferència” primer ha d'exposar la situació als alcaldes.

El portaveu del PSC, Martí Nogué, va remarcar que caldria “separar l'actuació que hagin pogut tenir una sèrie de persones del Consell com a ens”. “Estic convençut que ara s'estan fent les coses bé, i el president té ara una tasca feixuga i difícil que no
li envejo de cap de les
maneres”, hi va afegir.

Joan Salmerón, portaveu d'ICV-EUiA, es va expressar en termes semblants: “S'han pres mesures, van dimitir Robert Fauria i Josep Valls, i ara esperem que hi hagi notícies més concretes. Ens preocupa molt la imatge del Consell, però hem de fer pinya.” Marc Fuertes, portaveu del Moviment Independent de Lloret (Millor), va matisar que el seu grup dóna tot el suport a la gestió del Consell –“ tot i que repudiem algunes actuacions passades i ens n'avergonyim”, va dir–, però va estar d'acord a “fer pinya en el sentit que el Consell ha fet un canvi amb Balliu a la presidència”.

Pel que ha pogut saber aquest diari, Balliu va demanar explicacions tant a Joan Carles Feliu (funcionari del Consell i imputat en el cas) com al gerent, Joan Burjachs (que no està imputat, tot i que hi ha informacions que indiquen que va passar un examen per a una plaça de funcionari a un aspirant).

El finançament il·legal

Pel que fa al possible finançament il·legal de CiU, en el sumari s'exposa que GRS va acabar pagant 1.880 euros que van servir per pagar uns calendaris de CiU, suposadament per aconseguir favors. A part d'aquest pagament, en la seva declaració davant de Pilar de Lara, l'empresari Àlex Ros va afirmar que l'expresident del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, li havia demanat que repetís l'operació, tot i que no sabia què era el que s'havia de pagar. La jutgessa va preguntar a Ros sobre el primer pagament, de 1.880 euros, que es va fer utilitzant Think Twice, amb un taló amagat entre 30 folis a l'atenció de Robert Fauria, a l'Ajuntament de Sant Hilari. Ros va dir que no
recordava per què havia fet un pagament d'una cosa que no sabia què era exactament ni sabia qui havia contractat, però va acabar admetent que “segurament”. Fauria li ho va demanar. “Era per pagar pamflets de CiU?”, va dir la magistrada, i Ros va respondre: “Si és així, patètic, però no ho recordo.” “Li ha demanat Fauria recentment repetir aquesta operació?”, va preguntar llavors la jutgessa, i Ros va respondre que sí, que no feia gaire [la declaració es va produir fa un any] que Fauria li havia demanat facturar a Sorea (companyia de subministrament d'aigua del municipi) una quantitat semblant a l'anterior. L'empresari lloretenc manté, però, que s'hi va negar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia