Inauguren una ruta turística guiada amb un GPS per l'espai natural de l'estany de Sils

La presenten amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides

L'itinerari interactiu que es va presentar permet als visitants conèixer la història de la zona i descobrir els espais més rellevants. La ruta electrònica de l'estany de Sils, La Porta de l'Infern, estarà disponible al centre d'informació de l'estany de Sils, on es podrà llogar una PDA, però també es pot fer servir un organitzador personal propi. Els caps de setmana vinents hi haurà jornades de portes obertes per promocionar aquestes rutes.

Aquesta iniciativa arriba després que durant la tardor passada l'Agència Catalana de l'Aigua s'encarregués de dragar un tram d'un quilòmetre i mig de la sèquia de Sils, a petició de l'Ajuntament. Aquests treballs han tingut un pressupost de 31.500 euros. A més, durant aquest any es preveu aprovar l'actuació per al dragatge del tram que falta de la sèquia, d'un quilòmetre i mig més.

L'estany de Sils es va assecar i l'any 2002, gràcies a un projecte Life, es van recuperar 14 hectàrees d'aiguamolls permanents i 17 de prats inundables.

Sortides als Aiguamolls i l'estany de Banyoles

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Consorci de l'Estany de Banyoles, en col·laboració amb diverses entitats, van organitzar ahir activitats familiars per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides –del dia 2 de febrer–. Concretament, als Aiguamolls es van organitzar ahir unes bicicletades populars per poder visitar el paratge. Els participants van sortir de tres municipis diferents –Castelló d'Empúries, Palau-saverdera i Peralada– i van acabar la ruta –d'uns 11 quilòmetres cada una– a l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, on el parc va convidar a una xocolatada. Mentrestant, a l'estany de Banyoles es va fer una sortida ornitològica amb barca per observar els ocells hivernants. El Dia Mundial de les Zones Humides té com a objectiu divulgar el valor d'aquests espais com un dels ecosistemes més diversos i rics biològicament, alhora que vulnerables. A Catalunya, segons dades del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, hi ha 2.947 zones humides, amb una superfície de 21.219 hectàrees. Precisament, el departament està acabant de redactar el pla de protecció de zones humides, que permetrà conservar i gestionar aquests espais, sobretot els que no formen part d'espais naturals de protecció especial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.