Neix la Plataforma en Defensa de la Conca de Barberà, contrària a la implantació de més parcs eòlics

S'obre el procés de participació ciutadana per donar veu als diversos col·lectius

A través del manifest fundacional que es difon per sol·licitar-ne adhesions, la Plataforma en Defensa de la Conca de Barberà denuncia que les administracions públiques, i especialment les administracions locals –més properes als ciutadans–, «han actuat d'esquena a la població». Acusen directament el Consell Comarcal de la Conca, «que, al contrari del que s'ha fet a altres comarques com ara l'Alt Empordà, no s'hi ha involucrat», i que hauria de ser l'ens encarregat d'implicar tots els municipis en el debat i el que hauria de consensuar una línia d'actuació en benefici de tota la comarca.

La Plataforma es mou per tal d'iniciar un procés de participació ciutadana amb l'objectiu de donar veu als diversos col·lectius, en les decisions que afectin el futur de la comarca. El document recull els diversos inconvenients en detriment dels avantatges que suposa la implantació de més parcs eòlics al territori. Les línies d'actuació es basen en l'amenaça que suposa la massificació eòlica sobre la sostenibilitat del territori i sobre el tipus de vida que es vol per a futures generacions. «És el moment d'aixecar la veu», per tal d'oposar-se a les actuacions d'alguns ajuntaments que demanen ampliar aquestes zones «només pensant en el benefici a curt termini que beneficiarà uns pocs propietaris de terres on s'ubicaran els molins a costa d'implantar un model econòmic que no generarà cap millora general ni assegurarà res per al futur».

Els veïns de Vallverd, els primers a pronunciar-se

C.g

En la reunió convocada per l'Ajuntament de Sarral diumenge passat a Vallverd per presentar el nou representant de l'alcalde en aquesta pedania sarralenca, els veïns van aprofitar l'avinentesa per demanar explicacions al màxim representant municipal, Anton Mateu, respecte de temes pendents, amb relació als serveis mínims i el clavegueram. El president de l'associació veïnal, Àlex León, va tocar un tema delicat, en recriminar-li que no es va consultar els veïns pel tema de l'ampliació de la ZDP del parc eòlic que afectarà les pedanies de Montbrió de la Marca i, especialment, Vallverd. Mateu va intentar «convèncer» els assistents dels beneficis que es generaran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.