Medi ambient

medi ambient

SOS Lloret denuncia que a la cala des Rajols hi han posat una escala metàl·lica

L'associació denuncia irregularitats des de fa dies i en culpa el propietari de Can Juncadella

El consistori té obert un expedient i diu que no pot fer res més

L'associació ciutadana SOS Lloret ha denunciat que les obres de l'escala que s'està construint a Can Juncadella per accedir a la cala des Rajols han continuat aquests dies amb la instal·lació d'una escala metàl·lica que arriba ja fins a la platja. “Es tracta de la continuació de l'escala de fusta que es varen fer construir fa unes setmanes des de la finca de Can Juncadella i que ara ja arriba fins a la mateixa sorra de la platja”, denuncia aquesta associació lloretenca.

Així doncs, les obres de l'escala s'haurien acabat tot i l'expedient obert per l'Ajuntament per infracció urbanística. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Lloret, Ignasi Riera, va destacar ahir que és l'únic que poden fer des del consistori. “Segons m'han informat els tècnics, és l'únic expedient que podem obrir, ja que la platja és de l'Estat i la Generalitat també hi té coses a dir, i a més a més Can Juncadella és zona PEIN”, va assenyalar. “Ens agradaria actuar com en qualsevol camí dins del poble, però no podem fer-ho, mal que em pesi, ja que no és competència municipal”, va afegir-hi, tot remarcant que és un tema que al govern municipal “preocupa moltíssim”.

Aquest és un episodi més dels que ja hi ha hagut els darrers dies, en què s'ha denunciat un abocament irregular de sorra a la cala i també l'inici de la construcció de l'escala de fusta que ara s'ha completat amb la metàl·lica.

LA FRASE

Ens agradaria actuar com en qualsevol camí dins del poble, però no podem fer-ho, mal que em pesi
Ignasi Riera
regidor de medi ambient

LA DATA

26.07.10
SOS Lloret va fer un acte de protesta a la cala des Rajols per totes aquestes actuacions.

Un espai ben protegit legalment

SOS Lloret afirma que la cala és un dels llocs més protegits. Està classificat com a sòl no urbanitzable segons el POUM, forma part del PEIN del massís de Cadiretes i de la Xarxa Natura 2000 amb la consideració d'espai no urbanitzable. A més, està subjecte a la normativa que regula la zona de servitud de protecció definida per la llei de costes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.