Medi ambient

Medi ambient

Nous projectes fotovoltaics a Palau i Fontajau de Girona

Els sostres dels pavellons municipals serviran per doblar la generació d'energia que es vendrà a la xarxa elèctrica

La instal·lació de Mercagirona ja s'ha acabat i generarà 22.900 euros l'any

L'Ajuntament de Girona doblarà la capacitat de producció energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques al sostre dels pavellons de Palau i Fontajau. Aquests projectes permetran generar 30 kW i 56 kW, respectivament, i se sumaran als projectes que fins ara ha impulsat l'equip de govern en energies renovables. Els dos projectes ja estan aprovats i se segueix la tramitació que permetrà la instal·lació d'aquests equips, que converteixen l'energia solar en electricitat, que després es ven a la xarxa.

Acabat, a Mercagirona

El projecte més recent que ja s'ha culminat és la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques al sostre de Mercagirona. Es tracta d'un projecte ambiciós que permetrà generar una potència de 60 kW. El regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, avança que els càlculs realitzats amb la infraestructura “permetran guanyar cada any uns 22.900 euros, gràcies a la venda d'energia a la xarxa, i estalviar l'emissió de 19 tones de CO2 a l'atmosfera”. El projecte s'ha acabat gràcies al segon pla Zapatero, que s'ha dut a terme aquest 2010 i ha suposat una inversió superior als 300.000 euros.

El responsable de Medi Ambient, Enric Pardo, destaca que el projecte al taulat de Mercagirona “és un exemple de l'aposta de l'Ajuntament per les energies renovables i en virtut de l'aplicació del pla energètic”. En energia fotovoltaica també s'han equipat els centres cívics del Ter i Pont Major, per bé que són equips més petits que generen poca energia.

Complint el pla

El responsable de l'àrea de Medi Ambient defensa que les polítiques en energia “han permès executar gairebé les accions que es preveien en el pla energètic”. Pardo considera que el consistori “està fent els deures i ara faltaria que els ciutadans fessin també el pas i apostessin per aquestes energies”.

Escoles i pavellons

En una dotzena d'instal·lacions educatives i esportives, l'Ajuntament de Girona ha instal·lat energia solar tèrmica, que permet garantir l'aigua calenta de les instal·lacions. Entre els projectes, Pardo també posa en relleu la feina de sectorització de la calefacció als centres educatius, així com la millora dels tancaments de les escoles, que ha permès guanyar en eficiència. En aquests últims anys també s'ha apostat per noves tecnologies, com ara la implantació de les calefaccions de biomassa que van instal·lar a l'escola de Vila-roja i la de Santa Eugènia o l'aplicació de la geotèrmia a l'escola bressol L'Olivera.

LES XIFRES

163
kW
es generaran quan funcionin les noves plaques fotovoltaiques de Mercagirona i les de Palau i Fontajau.
12
equipaments
esportius i escolars de la ciutat de Girona disposen d'energia solar tèrmica per escalfar l'aigua.
87
kWh
és l'actual consum de l'enllumenat públic a Girona per habitant i any, quan el 2006 era de 122 kWh.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.