Medi ambient

vallès occidental

Terrassa estalvia 474.000 euros amb un pla que inclou apagar 699 punts de llum

El govern presenta un pla d'eficiència i estalvi energètic per a dos anys que inclou 47 mesures

Hi haurà menys il·luminació als polígons industrials

L'Ajuntament de Terrassa ha previst reduir 474.000 euros la despesa vinculada al consum energètic durant dos anys amb l'aplicació de les 47 accions que inclouen en el pla d'estalvi i eficiència energètica municipal 2012/2013. Entre aquestes accions destaca l'apagada de 699 punts de llum de manera selectiva en algunes zones de la ciutat, una mesura que afectarà el 50% dels polígons industrials i diverses places i carrers, però que no vol comprometre els nivells mínims d'il·luminació que són reglamentaris. Aquesta iniciativa de selecció, segons han explicat els responsables municipals, es farà amb el consens de les associacions de veïns.

Altres mesures que impulsarà el consistori durant aquest temps són tornar a programar l'enllumenat ornamental de manera que s'apagui abans, concretament a les deu del vespre, una hora abans que ara. L'objectiu marcat pel govern terrassenc és aconseguir un estalvi energètic del 20%. Només amb les mesures relacionades amb la il·luminació s'aconseguirà reduir fins a 72.000 euros les factures, però també tindran un efecte sobre les emissions de CO2 a l'atmosfera, ja que se n'emetran 102 tones menys. En relació amb el consum energètic, també s'han previst altres tipus de mesures, com ara la substitució de 3.000 làmpades de mercuri per unes altres de vapor de sodi, o una prova pilot amb tecnologia LED en 72 punts de llum del centre de la ciutat amb les quals es preveu un estalvi econòmic de 9.000 euros.

Per concretar totes les iniciatives que afectaran edificis i organització municipal s'ha previst constituir una comissió de l'energia i es nomenaran coordinadors d'estalvi energètic entre el personal de l'Ajuntament. També es faran auditories energètiques als edificis i es redactarà una guia de bones pràctiques tant per als treballadors municipals com per als usuaris dels equipaments.

50.000
euros
és el pressupost d'aquest any del pla que en dos anys vol estalviar 474.000 euros en factures.
555
tones de C02
es deixaran d'emetre a l'atmosfera amb la implantació de totes les mesures.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.