Medi ambient

Medi ambient

Girona elabora el pla especial de la Devesa i calcula que el tindrà fet en vuit mesos

El govern de la ciutat vol aconseguir més activitat social i més ús ciutadà

Ha de servir per marcar les línies a seguir en un futur i superar el pla d'usos vigent

L'equip de govern de l'Ajuntament de Girona està elaborant el pla especial de la Devesa, el qual ha de definir les línies mestres del futur parc. El regidor d'Urbanisme de Girona, Carles Ribas, explica que la tasca va començar fa algunes setmanes i calcula que “caldran uns vuit mesos per tenir acabat el pla especial”, en el qual participaran les àrees d'Urbanisme, Mobilitat i Sostenibilitat, ja que la intenció és tenir en compte tots els àmbits.

Ribas assenyala que l'objectiu més clar és “aconseguir que la Devesa es converteixi en l'autèntic parc de la ciutat”. L'equip de govern vol que les decisions que es prenguin permetin augmentar l'ús ciutadà d'aquest gran parc urbà, que actualment està limitat a l'ús esportiu, al mercat bisetmanal i a les Fires de Girona.

CiU duia al programa electoral la voluntat d'impulsar un pla especial que superi els designis previstos pel pla d'usos que va aprovar el tripartit el desembre del 2010. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha criticat el procés del pla d'usos i la gestió que en va fer l'antic govern. El model de parc d'èxit de la ciutat que s'ha de tenir en compte en l'elaboració del pla especial és el parc del Migdia, un espai on cada cap de setmana acudeixen desenes de famílies amb els infants.

Pla d'usos per aplicar

El pla d'usos vigent des de final de l'any 2010 ja preveu les activitats a desenvolupar o les accions prohibides, però ni l'antic govern tripartit ni l'actual han pres decisions per posar-hi ordre. CiU preveia en el programa electoral “mesures de xoc” els dos primers anys de mandat per definir el futur en els dos últims. Cap dels governs ha decidit encara restringir el trànsit a l'interior del parc com es fa cada dimarts i dissabte ni s'ha decidit renovar el mobiliari urbà o posar-hi més llum, malgrat que existeix una partida municipal per fer-ho.

LA FRASE

El pla especial ha de fer que la Devesa es converteixi de veritat en el parc urbà de la ciutat de Girona
Carles Ribas
regidor d'urbanisme de Girona

Estudien la millora del carrer

L'equip de govern no preveu cap actuació a la Devesa fins que no tingui elaborat i tancat el pla especial; tot i això, CiU estudia la possibilitat de fer una actuació d'urgència al carrer de la Devesa. Ribas va visitar ahir mateix el carrer de la Devesa per tornar a veure in situ el mal estat del carrer i encarregar els primers plànols d'actuació que s'hi podrien fer. “Hem d'aconseguir que el carrer es converteixi en una autèntica porta reial cap al parc urbà”, sentencia Ribas. Els veïns fa mesos que es queixen i reclamen millores urgents en vista del mal estat dels baixants, les cases sense connexió al clavegueram i l'excés de cotxes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.