Medi ambient

La brossa de Cerdanyola arriba a Antifrau

Veïns de Sant Cugat i la plataforma contrària insten l'oficina a dir-hi la seva respecte a les presumptes irregularitats comeses per les administracions

Diuen que Puigfel està fent més gros el forat a l'argilera de Can Fatjó dels Aurons

La plataforma contra l'abocador de deixalles de Can Fatjó dels Aurons i la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat han convidat l'Oficina Antifrau a dir-hi la seva en el serial sobre la possible implantació d'un abocador en aquesta zona a tocar de Bellaterra que fa anys que cueja. Fa un mes era precisament l'EMD d'aquest nucli de Cerdanyola la que amenaçava de portar l'Ajuntament i la Generalitat als tribunals per haver deixat que l'empresa Puigfel SA continués fent l'extracció de terra de l'argilera Almar amb una llicència caducada, una resolució en contra del Parlament i dels plens de cada municipi, una declaració d'incompatibilitat urbanística per fer l'abocador i la denegació del permís ambiental de la Generalitat.

Ara la plataforma i els veïns de Sant Cugat han fet un pas més per posar fi al que s'està convertint en un joc de despropòsits presentant a Antifrau fins a 19 documents des de l'any 2009 amb els quals volen demostrar, segons la seva denúncia, que s'estan produint “irregularitats en la concessió de llicències, falta de transparència i ocultació d'informació, irregularitats en àmbits urbanístics, ambiental i de mines que poden generar enriquiment indegut per part de les dues administracions implicades”.

L'empresa Puigfel va comprar els drets miners de l'argilera el 2009 i una participació de la UTE Explotacions Can Fatjó dels Aurons pel rebliment del forat. Des d'aleshores ha planat la intenció, admesa per la mateixa empresa, de fer-hi un abocador de residus d'ecoparc, i les administracions han acabat negant-ho, tot i que s'hi manté l'activitat d'extracció, que s'ha accelerat les últimes setmanes. Puigfel va presentar el 7 de febrer del 2011 un pla de labors a la direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial per treure terres i subministrar-la per fer treballs de segellats d'altres abocadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.