Medi ambient

medi ambient

L'ACA vol que els municipis financin les depuradores

Té pendents d'executar 400 milions arreu del territori català

Santa Coloma planteja connectar-se al Pasteral

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) té endarrerit el programa d'aigües residuals que comporta la construcció de depuradores arreu del territori per un valor de 400 milions d'euros, uns diners que confia poder invertir en el termini màxim de tres anys, segons va explicar ahir el director de l'ens, Leonard Carcolé, després d'una reunió que va mantenir amb els alcaldes de la comarca de la Selva.

Davant les restriccions pressupostàries, Carcolé va manifestar que s'estudien solucions alternatives i de cofinançament amb ajuntaments que tenen depuradores pendents. Per Carcolé, el sanejament de les aigües residual és “la prioritat absoluta, per l'impacte en el medi”. Pel que fa al conveni que van signar al seu dia Santa Coloma de Farners, Vidreres, Riudarenes, Sils i l'ACA per connectar-se amb la dessalinitzadora de Blanes, va dir que representa una inversió “molt important i tenim serioses dificultats per desplegar el conveni”, fet que n'exigeix una revisió. L'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, va proposar tornar a posar sobre la taula l'opció de connectar-se al Pasteral, tal com s'havia plantejat inicialment, “perquè és més econòmic que haver d'anar a buscar l'aigua a Blanes –un 25% més barat–” i, a més, tenen només a 1,5 quilòmetres el sifó. “És una manca de sentit comú”, va manifestar Solà, amb referència a la intenció de connectar-los amb Blanes. Carcolé va admetre que caldran solucions alternatives i més a curt termini, i va obrir la porta a les solucions individuals de cada municipi. L'ACA i els ajuntaments implicats es reuniran per revisar el conveni.

LA FRASE

És més econòmic connectar-nos al Pasteral que haver d'anar a buscar l'aigua a Blanes
Antoni Solà
alcalde de santa coloma de fARNERS

No tornaran a netejar el mar

Carcolé va dir que la dessalinitzadora de Blanes es tornarà a posar en funcionament la setmana vinent, i es tornarà a aturar a l'octubre, “sempre que l'aqüífer s'estigui comportant adequadament”. Pel que fa a les barques que netejaven l'aigua costanera del litoral gironí, va afirmar que és un servei que no tornarà a donar l'ACA. “Al seu moment, n'ignoro els motius, algú va decidir que aquestes eines de neteja fossin a càrrec de l'ACA, però les institucions hem de complir les obligacions que la llei ens marca, i sobretot amb uns pressupostos compromesos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.