Medi ambient

medi ambient

Blanes millora la recollida d'aigües pluvials

Comencen les obres, am b una inversió de més de 800.000 euros

L'Ajuntament de Blanes, a través de l'empresa mixta Aigües de Blanes, invertirà més de 800.000 euros en millores de la recollida d'aigües pluvials al barri de la Plantera. Les obres ja han començat aquest mes i consisteixen a instal·lar la xarxa de recollida d'aigües pluvials entre els carrers Pablo Neruda i Josep Carner, l'avinguda d'Extremadura i el carrer Astúries, incloent la plaça Càceres i vials adjacents.

Els treballs es van començar a executar la setmana passada i tenen un pressupost de 816.808,42 euros. D'aquesta quantitat, 350.000 es financen amb una subvenció del Consorci de la Costa Brava, a través del pla d'inversions complementàries del cicle de l'aigua i la resta amb la taxa de clavegueram ordinària a través de la partida de què disposa l'empresa adjudicatària per fer millores a la xarxa. En aquest sentit, doncs, no hi ha quota de contribucions especials que vagin a càrrec dels veïns.

Inundacions

Segons el regidor d'Urbanisme i Obra Pública de l'Ajuntament de Blanes, Miquel Lupiáñez, els treballs que s'han iniciat serviran per donar solució a una zona que durant els darrers anys ha estat patint inundacions i causant problemes, principalment en garatges i baixos d'habitatges. Les obres tenen un termini d'execució de cinc mesos. El projecte consisteix principalment a obrir rases on s'instal·laran les canonades per fer la conducció de les aigües pluvials, així com la dotació dels corresponents embornals. Posteriorment, es taparan les rases amb una capa de quitrà calent. Lupiáñez va informar que faltarà una altra fase de millora a la plaça Badajoz i carrers adjacents –l'indret també està situat al barri de La Plantera, a tocar de l'avinguda d'Europa–, uns treballs que poden esperar perquè aquesta zona ja està dotada d'embornals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.