Medi ambient

medi ambient

Protesta contra la futura planta de residus a Forallac

Unes 200 persones reclamen l'aturada del projecte i alerten dels perjudicis turístics, ambientals i de salut que podria comportar

Dures crítiques a l'Ajuntament per haver-hi donat el vistiplau

Més de dues-centes persones van desafiar la fred i la pluja d'ahir al matí per concentrar-se davant de l'ajuntament de Forallac per mostrar el seu rebuig enèrgic contra la futura macroplanta de tractament de residus que es preveu implantar al municipi. En l'acte de protesta hi van participar veïns del municipi, així com membres de l'associació Amics dels Clots de Sant Julià, jaciment ibèric protegit situat a tocar d'on es projecte fer aquesta planta de tractament de residus, i de SOS Empordanet, que van repartir màscares entre els assistents.

En els parlaments que es van fer es va subratllar que el projecte inclou la urbanització d'uns 16.000 metres quadrats amb la construcció de cinc naus de vuit metres d'alçada i la reserva de 2.800 metres quadrats més per construir en un futur una incineradora, com preveu l'empresa Servitransfer, impulsora del projecte.

Els opositors al projecte denuncien que aquest “suposarà una gran agressió al patrimoni històric del municipi” i consideren que perjudicarà greument el turisme i l'activitat agrícola. Entre les intervencions, també es va advertir de les nocives conseqüències per a la salut que podria suposar la posada en marxa d'una gran planta de tractament de residus per als veïns més propers a les instal·lacions.

L'acte també va servir per seguir recollint signatures que es faran arribar a la Generalitat i a l'Ajuntament per mostrar el rebuig que genera aquest projecte. L'acció de protesta va acabar amb un petit recorregut des de l'ajuntament fins a la rotonda de la carretera de la Bisbal a Palafrugell, i es va avançar la voluntat de convocar més accions.

LA DATA

21.5.2012
És el dia
en què el ple municipal va aprovar el projecte de construcció de la nova planta de tractament de residus.

Cartells i crits contra l'alcalde del poble

Durant tot l'acte de protesta, els presents van mostrar el seu desacord i enuig amb l'alcalde del municipi, Josep Sala. En diverses pancartes es demanava la dimissió de Sala per haver aprovat, el maig de l'any passat, el projecte de la nova planta de residus. A més, durant els diversos parlaments es van sentir crits de “Fora l'alcalde”. Sala va qualificar fa uns mesos d'“hipòcrita” i “interessada” l'actuació de la plataforma opositora al projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.