Medi ambient

medi ambient

Avís de multes al comerç de Girona si no es plega el cartró

Els nous contenidors tenen una boca més petita i molta gent deixa les capses a fora

Sancions de més de 600 euros

L'Ajuntament de Girona ha iniciat una campanya per advertir els comerços de la ciutat de l'obligació que tenen de plegar els cartrons i dipositar-los a l'interior del contenidor pertinent. El problema s'ha fet evident amb la renovació dels contenidors de la ciutat, ja que en el cas dels recipients de paper i cartró la boca d'entrada és més petita que la dels contenidors antics.

La campanya Si ets comerç, plega el cartró s'ha fet perquè s'ha detectat la proliferació de capses de cartrons a l'exterior dels nous contenidors. S'adverteix a les botigues que l'ordenança de gestió de residus especifica que “el cartró s'ha de dipositar plegat i en l'horari que estableixi l'Ajuntament”. Tot i que es tracta d'una campanya informativa, es recorda que deixar els cartrons a fora del contenidor “es considera una falta greu”, i que les multes previstes van des dels 601 euros fins als 12.000 euros. També s'adverteix que l'horari per treure els cartrons és entre les vuit i les nou del vespre.

Altres problemes

També s'ha detectat que hi ha confusió en el fet que el contenidor de rebuig ara és gris i no pas verd com ho eren els metàl·lics. La boca rodona dels envasos també genera problemes.

LA XIFRA

601
euros
és la multa mínima que preveu l'ordenança si no es plega el cartró. La sanció pot arribar als 12.000 euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia