Medi ambient

Més productes a les guinguetes de platja de Lloret

L'Ajuntament autoritza que els locals venguin fruita i sucs

El Millor i el PSC troben “restrictiu” el reglament

El nou reglament de platges de Lloret de Mar, aprovat per l'equip de govern (CiU i ERC), autoritza que les quinze guinguetes de platja (negocis de gelats) venguin peces de fruita i sucs naturals. El Millor (6 regidors), el PSC (3), el PP (1) i el regidor no adscrit Josep Cortés es van abstenir en la votació del reglament mentre que CiU (7), ERC (1), ICV-EUiA (1) hi van votar a favor.

El regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera (CiU), diu que el reglament atén una demanda dels amos de les guinguetes. A Lloret, n'hi ha quinze: 10 a la platja gran (al passeig), 3 a Fenals i 1 a Santa Cristina i a Canyelles. Les guinguetes podran tancar ara a dos quarts d'una de la matinada, igual que la resta de locals de les platges del municipi: els bars (3) i els bars restaurant (5).

El cap de l'oposició, Marc Fuertes (Millor), veu limitat el reglament. “[La norma] queda curta. Els locals de platja haurien de poder vendre pizzes, entrepans o bosses de patates [...]. Si volguessin oferir còctels o pizzes, els hauríem de donar facilitats”, va dir el regidor en el ple. Fuertes va recordar que el Millor havia demanat fa mesos que les guinguetes venguessin peces de fruita i sucs naturals, cosa que ara s'ha acceptat.

El PSC, per la seva banda, va lamentar que no es pugui menjar un entrepà als locals de gelats arran de mar. “Si volem que Lloret sigui una ciutat turística i de serveis, hi hauria d'haver més oferta”, va dir la regidora Anna Pascual. L'edil va criticar “el cinisme aplicat a la política” en relació amb el fet que “a Lloret es pugui beure tot el que es vulgui, però en canvi no es pugui menjar unes olives i fer una cervesa o un refresc [a les guinguetes]”.

Riera considera que el reglament no pot anar més enllà en la venda de productes. “La platja és propietat de Madrid i la concessió és de la Generalitat”, recorda. Riera recorda que a pocs metres de la platja gran hi ha bars i establiments que venen begudes alcohòliques o ofereixen menjars.

Consigna i ‘flyboard'

El nou reglament incorpora altres serveis, com ara la consigna o el flyboard (activitat semblant a l'esquí nàutic). A més, incorpora la normativa de la capitania de Palamós de principis de juny sobre les activitats de les embarcacions i la distància respecte als banyistes.

LA FRASE

Els locals de platja ens havien demanat vendre més productes i ho hem inclòs en el reglament
Ignasi Riera
REGIDOR DE MEDI AMBIENT (cIu)

LA XIFRA

11
abstencions hi va haver en la votació del reglament de platges, aprovat amb nou vots, set dels quals, de CiU.

LA DATA

07.07.14
És la data de l'aprovació del reglament per a la gestió dels serveis i activitats a les platges de Lloret de Mar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia