Medi ambient

La demarcació de Girona va reciclar 3.522 tones d'olis industrials el 2014

Van ser recuperats per l'empresa Sigaus, encarregada de gestionar el tractament d'aquest residu perillós

Un total de 3.522 tones d'olis industrials usats es van reciclar l'any passat a la demarcació de Girona, segons dades de Sigaus, que és l'encarregada de gestionar aquest residu.

A tot Catalunya es van comercialitzar el 2014 un total de 39.707 tones (el 14,27% de tot l'Estat) d'olis usats. El consum d'aquests lubricants, tant en els vehicles com en els processos i maquinàries industrials, va generar l'any passat 18.982 tones d'olis usats a tot el país, de les quals 3.522 van correspondre a la demarcació de Girona. Es tracta d'un residu perillós i amb un alt potencial contaminant, de la gestió del qual s'encarrega Sigaus, que garanteix un servei universal de recollida en tots els punts generadors, que a Catalunya eren l'any passat 5.726 establiments, repartits en 624 municipis. Un 33% d'aquests punts productors van ser tallers mecànics. La resta van ser punts productors de molt diversa índole, com ara indústria, agricultura, comerç, transport i construcció.

El 95,4% de l'oli recuperat a Catalunya (18.108 tones) va ser destinat a processos de regeneració, cosa que va permetre obtenir 12.060 tones de nous lubricants, suficients com per fer el canvi d'oli de 2,9 milions de turismes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia