Comença l'enderroc de l'antiga base militar de punta Falconera de Roses

Es mantindran dos edificis com a punts d'acollida i formació del parc del cap de Creus

El paratge de punta Falconera es va començar a recuperar a partir del 2006, quan l'Ajuntament de Roses va adquirir els terrenys. Des d'aquell moment, les actuacions que s'hi han fet són el tancament de l'àrea per impedir-hi el trànsit de vehicles, la creació d'una franja contra incendis i la reforestació de l'espai amb plantació de suros. Però l'actuació més important que estava prevista va iniciar-se ahir amb l'inici de l'enderroc de les edificacions de la zona. De fet, se'n tiraran a terra nou i se'n deixaran dues, les que estan en més bon estat de conservació ja que la resta presenten problemes importants d'estructura, com ara aluminosi.

Des del 1944

El paratge de punta Falconera de Roses va ser ocupat per una base militar de l'exèrcit espanyol entre el 1944 i el 1993, motiu pel qual s'hi van construir diversos barracons, una xarxa subterrània de galeries i passadissos i una bateria de costa formada per cinc búnquers artillats. Aquesta bateria formava part del pla de fortificacions de l'eix pirinenc (conegut com Línea Gutiérrez) instal·lades per la dictadura franquista per prevenir una possible invasió aliada durant la Segona Guerra Mundial. Quan el 1993 la base va ser abandonada, el Ministeri de Defensa va iniciar els tràmits per retornar els terrenys, que finalment va comprar l'Ajuntament.

L'equip de govern anterior havia previst que es poguessin visitar els edificis, però finalment la major part s'enderrocaran.

El que preveu aquest nou equip, encapçalat per l'alcaldessa, Magda Casamitjana, és crear el 2010 un itinerari sensorial, que serà adaptat per a tothom i tindrà un sistema de senyals i artefactes lúdics. L'actuació formarà part del pla d'usos de punta Falconera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.