Medi ambient

Una ampliació de l'escorxador d'Olot amb garanties ambientals

Les ha reclamat l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa en les al·legacions al projecte

Vol evitar sorolls i pudors, i assegurar un bon sanejament

Evitar les emissions sonores i les pudors, i millorar el sistema de reciclatge de l'aigua provinent de la neteja de les instal·lacions de l'escorxador Olot Meats SA i dels camions que hi duen bestiar són algunes de les principals al·legacions que ha formulat l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa al projecte d'ampliació de les instal·lacions.

L'entitat ecologista ha canalitzat en aquestes al·legacions les propostes d'altres entitats i dels veïns dels barris propers a aquest equipament, situat al polígon industrial del Pla de Baix de la capital garrotxina.

Així, els naturalistes garrotxins proposen tancar hermèticament els nous molls de càrrega dels camions de bestiar per controlar les emissions sonores i olfactives. L'entitat recorda que aquests molls es volen habilitar pel costat del carrer de França i que s'encaren directament als barris del Morrot i del Pla de Baix, que són residencials. A més, aposta per aïllar millor les cobertes amb panells d'aprofitament solar.

D'altra banda, l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa proposa instal·lar un bon sistema de reciclatge de l'important cabal d'aigua destinat a netejar les instal·lacions i els vehicles, i actualitzar el funcionament de la vella planta de tractament de les Feixes d'Olot, cedida per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Igualment, i en aquest mateix àmbit, insta a investigar la metanització dels purins i altres restes orgàniques dels residus provinents de l'activitat industrial de l'escorxador amb l'objectiu de transformar-los en adob i d'aprofitar l'energia del gas obtingut a les mateixes instal·lacions.

Veïns i empresa

L'entitat també vol que es creï una comissió de seguiment amb els veïns de la zona per comprovar l'aplicació de les mesures correctores i per assegurar la comunicació de l'empresa amb l'entorn social afectat. “Es tracta d'evitar conflictes i d'ajustar el funcionament d'una indústria tan important per a la comarca amb una responsabilitat social i ambiental equilibrada i necessària”, es conclou en el plec d'al·legacions.

Fonts de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa expliquen que han mantingut una trobada amb regidors de tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament d'Olot –ERC, CUP i OeC– per exposar-los el contingut de les seves al·legacions i afirmen que hi han donat el seu suport majoritari. L'entitat estudia que un portaveu formuli alguna qüestió sobre el tema en el pròxim ple municipal.

LA XIFRA

10
milions d'euros
va invertir Olot Meats en la primera fase d'ampliació de l'escorxador i n'invertirà 10 més en la segona.

LA DATA

22.02.13
és el dia en què
els responsables de l'escorxador van presentar les obres d'ampliació i millora de les instal·lacions.

LA XIFRA

5.000
porcs
és el nombre d'animals que se sacrifiquen diàriament a l'escorxador, una xifra que s'anirà ampliant.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia