Medi ambient

medi ambient

Arenys de Munt no fa net amb la selectiva

Es tancaran les àrees d'emergència on s'acumula brossa i s'hi posarà videovigilància

Les dades de la recollida selectiva d'Arenys de Munt corresponents al 2015 demostren que s'ha millorat, amb bons resultats del porta a porta, tot i que empitjora pel que fa als quilos que es registren a les àrees d'emergència.

Per posar-hi remei, des de la regidoria d'Espai Públic s'actuarà en breu en una de les àrees més col·lapsades, la que hi ha a l'aparcament del rial Bellsolell. “No pot ser que la gent vagi a buscar el cotxe i aprofiti per llençar la brossa”, indica el regidor de l'àrea, Àngel del Castillo (ERC).

Els contenidors quedaran tancats dins un recinte de fusta, que tindrà un horari restringit i on es col·locarà una càmera de vigilància per mirar de dissuadir els qui converteixen les àrees en petits abocadors. L'objectiu és fer el mateix amb d'altres punts d'emergència on s'acumulen les deixalles.

Les regidories de Medi Ambient i de Convivència han engegat campanyes per millorar el reciclatge. Segons les dades del 2015, la selectiva bruta del porta a porta ha millorat, ja que s'ha arribat al 70% (el 2014 havia estat del 65% i el 2013, del 57%). Si es tenen en compte les tones d'escombraries acumulades al llarg de l'any a les àrees d'emergència, el percentatge de recollida selectiva bruta es redueix al 36%, xifra que es manté estable des del 2013 i allunyada de l'objectiu del 60% que fixa la Unió Europea per d'aquí a quatre anys.

Més enllà de la sensibilització ambiental, l'Ajuntament assenyala el cost que representa pagar el cànon per cada tona de rebuig, que el 2015 va ser de 9 euros però d'aquí a quatre anys ja serà de 47.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia